Dichterspad

Gepubliceerd op 20 september 2022 om 09:22

Op 9 oktober staan 6 dichters en 3 muzikanten op twee locaties in het centrum van Gorinchem voor te dragen uit eigen werk. Daartussen ligt het dichterspad. Het publiek reist vanaf 15.00 uur samen met een dichter tussen Het Zevende Huis en De Stadskamer van Gorkum heen en weer om te genieten van mooie woorden, rake teksten, gedichten en muziek. Het is een evenement op basis van donatie. Opgeven is gewenst en kan via: info@zevendehuis.nl. U krijgt dan een startlocatie toegewezen.

Deelnemende dichters zijn, natuurlijk onze Gorkumse stadsdichter Martin Rensen. Ook uit Gorkum komen Coen Willemsen en Anna Meuzelaar die beiden een nieuwe generatie dichters vertegenwoordigen. Hilma Bruinsma is geen onbekende. Zij zit o a in het bestuur van de Gorcumse literatuurprijs en is blogger bij PunTaal. Marcel Vaandrager, de dorpsdichter van Werkendam is naast schrijver en dichter ook uitgever. Mirjam Wolters alias Stilla Maris is op veel talige gebieden actief. Ze heeft een boekje gemaakt met talentengedichten voor in het onderwijs.

De muziek komt van Gerard Laurens uit Dordrecht. Gerard is zanger en liedjesschrijver en voorleesheld. In het Zevende Huis spelen Helga Buitelaar en Johan van Drunen ofwel “Van Hemel en Hel”. Na afloop is er de gelegenheid om na te praten met de dichters en muzikanten in de Stadskamer.