Home » Alarm 112

Nepwapen aangetroffen op dak

Donderdagmiddag kreeg de politie een melding dat er een vuurwapen zou liggen op het dak van een gebouw aan de Koning Stabelstraat. De politie nam ter plaatse een kijkje om te bepalen waar het precies om ging. Hierbij bleek, vanaf hun standpunt, niet goed vast te stellen of het een echt of nepwapen betrof.

Lees meer »

Veel rookontwikkeling door brandende hooibalen

De brandweer is vrijdagochtend 12 augustus 2022 urenlang bezig geweest met een brand in Gorinchem. Omstreeks 05.40 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Zandkade in Gorinchem. Naast het fietspad langs het Kanaal van Steenenhoek stonden ongeveer 25 hooibalen in brand. De balen zijn met behulp van een kraan uit elkaar gehaald om gecontroleerd uit te laten branden.

Lees meer »

Brandstichting op Timmerdorp in aanbouw

In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 augustus, omstreeks 5.20 uur, deden onverlaten een poging om het plezier van veel kinderen, het Timmerdorp, te bederven. Vrijwilligers zijn druk bezig om het speelveld Buiten de Waterpoort in orde te maken voor de komende week. Vrijdag werden ook pallets gebracht om de hutten te kunnen bouwen.

Lees meer »

Meerdere hooibalen in brand in Schelluinen

Aan de Parallelweg in Schelluinen hebben zondagochtend 7 augustus 2022 meerdere hooibalen in brand gestaan. De brandweerpost Giessenburg werd omstreeks 06.00 uur gealarmeerd. In totaal bleek het om ongeveer 30 hooibalen te gaan. Het blussen van de hooibalen heeft lange tijd in beslag genomen. De balen zijn uit elkaar getrokken om ze beter te kunnen blussen. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Lees meer »

Voertuig crasht tijdens achtervolging op A27

Zondag morgen achtervolgde de politie een voertuig over de A27. Het verdachte voertuig reed hierbij diverse malen tegen het verkeer in. Ze werden hiervoor ter hoogte van Nieuwendijk afgestraft.  Het voertuig, waarin drie personen crashte en konden aangehouden worden.

Lees meer »

Veilig varen, pas op voor boetes

"Varen zonder vaarbewijs, te snel varen, geen reddingsvesten aan boord. Het voorbije jaar zijn er in de regio rond Gorinchem aanzienlijk meer boetes uitgedeeld voor overtredingen op het water. " Dit lezen we vandaag in AD Rivierenland. Hieronder vindt u aanwijzingen voor bestuurders/bezitters van vaartuigen.

Lees meer »

Aanhouding drugsdealers met inzet taser

Gisteren zagen collega's in Hardinxveld-Giessendam een opvallend voertuig. Bij de controle bleek de bestuurder een man uit Gorinchem te zijn. De bestuurder was bij ons bekend voor drugs gerelateerde feiten. De bijrijder kon zich niet identificeren en bleek later ook uit Gorinchem te komen. De bijrijder was erg druk met zijn handen bij zijn kruis, en er was een onnatuurlijke bobbel zichtbaar...

Lees meer »

Man gestoken in Hardinxveld-Giessendam

Hardinxveld-Giessendam - Woensdagochtend heeft er een steekincident plaatsgevonden in een woning aan de Peulenlaan in Hardinxveld-Giessendam. Hierbij is een 27-jarige man uit Papendrecht gewond geraakt. Kort na het incident kon een 29-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam worden aangehouden. De politie gaat uit van een ruzie in de relationele sfeer.

Lees meer »

Auto uit de bocht in binnenstad

Op de kruising Arkelstraat/Haarstraat/Rosmolensteeg is zondagmorgen een auto uit de bocht gegaan. Komende uit de Haarstraat de Arkelstraat in richting Paardenwater, vloog een bestuurder uit de bocht en ramde daarbij een lantaarnpaal.

Lees meer »