Expositie "Voorheen West" trekt veel bezoekers

Gepubliceerd op 13 februari 2023 om 09:30

Het Hendrick Hamel Museum aan de Kortendijk doet ook mee met de Culturele zondagen. Het museum is altijd de moeite waard om het te bezoeken, maar zeker nu. Op dit moment is daar een expositie "Voorheen West - Herinnering aan een kleurrijk dorp (1920-1995)." 

Een gratis bezoek tijdens culturele zondag werd door vele voormalig bewoners van de destijds  hechte en knusse gemeenschap met een bloeiend verenigingsleven gebruikt om de expositie te gebruiken.

En niet alleen waren de reactie heel positief, er werden ook veel herinneringen opgehaald door de voormalige bewoners. Die elkaar soms langere tijd niet hadden gezien. Soms hoorde je zelf het woord reünie klinken onder elkaar. Ook met de persoonlijke verhalen van Gerard van Brakel werden met plezier aangehoord.

Veel aandacht voor de oude foto's, de bewaarde straatnaamborden en voorwerpen uit die tijd. Ook de herinneringen aan het hoge water waar men in de wijk regelmatig last van had riep veel reacties op zoals "Weet je nog". Een oudere vrouw wist te vertellen dat bij het stijgen van het water alle meubels werden naar een hogere verdieping verplaatst en het "balatum"  (vroeger veel gebruikt als vloerbedekking) werd opgerold en naar boven gebracht. Boodschappen doen gebeurde dan per kano of roeiboot.

Ga zeker ook eens kijken, de expositie is nog te zien tot en met 9 april in het Hendrick Hamel Museum aan de Kortendijk.