De magie van aquarel bij Senioren Atelier Gorinchem

Het Senioren Atelier Gorinchem nodigt alle liefhebbers van kunst en creativiteit uit om deel te nemen aan het nieuwe lesblok, waarbij we ons creatief zullen uiten met aquarelverf. Het lesblok start op donderdag 29 februari en biedt een inspirerende en leerzame ervaring voor alle deelnemers.

Lees meer »

Kinderburgemeester Guus Verburg treedt toe tot illustere galerij

Op woensdag 28 februari om 19:07 uur, wordt het portret van Kinderburgemeester Guus Verburg onthuld in de portrettengalerij van kinderburgemeesters. Guus Verburg volgt Cato de Lange op, als vierde in deze eregalerij, waarin hij de voetsporen volgt van voorgangers waaronder Samuël Heule en Lolia Hammed waren de eerste twee kinderburgemeesters.

Lees meer »

Exposeren in Caponnière

Eén van de deelnemers aan de Culturele Zondag Gorinchem is de Caponnière. De nieuwe uitbater heeft beperkte expositieruimte beschikbaar voor maximaal 9 tweedimensionele werken van plm. 50x40 cm. 

Lees meer »

Talentconcert in Gorinchem

De in Gorinchem en wijde omstreken bekende pianiste en organiste Olga Malkina, heeft een zeer talentvolle leerling onder haar hoede: de 14-jarige Aroen Ouajnan. Aroen maakt reuzensprongen en ambieert een professionele carrière als concertpianist. 

Lees meer »

Workshop, leer alles over muziek

Samen met The Mall Gorinchem, Kunstbende en de bieb start volgende week zaterdagmiddag de eerste workshop! Leer alles over muziek met muziekcoach Michel. Muziekcoach Michel Ebben heeft bakken aan ervaring en kan je van alles leren over muziek! Van zang tot teksten schrijven en van hoe je lekker op het podium staat tot produceren.

Lees meer »

Kunstcafé Rivierenland

Aanstaande zaterdag 17 februari is er weer een Kunstcafé Rivierenland! Tijdens deze bijeenkomst zal Gerard Mijnster werk laten zien en hierover vertellen. Adrie Hogenhorst zal een gedicht voordragen dat zij op 23 maart 2024 tijdens een concert van Gorcums Simfionietta zal voordragen.

Lees meer »

Dood Paard brengt "Op Hoop van Zegen" naar het toneel

Theatergezelschap Dood Paard staat klaar om het publiek te betoveren met een eigentijdse en uitgebeende versie van "Op Hoop van Zegen" van Herman Heijermans. Deze tijdloze aanklacht tegen de misstanden in de zeevisserij zal op 17 februari 2024 om 20:30 uur in de theater Peeriscoop worden opgevoerd.

Lees meer »