Home » Gemeente
Vandaag

Gratis fietstraining met Gorinchem Beweegt

Op woensdag 31 augustus organiseert Gorinchem Beweegt een gratis fietstraining met doortrappen. Het programma doortrappen wil de ouderen helpen om zo lang mogelijk veilig op de fiets te blijven. De fietstraining op woensdag 31 augustus is onderdeel van het programma.

Lees meer »
12 augustus 2022

Hannie Hania cheque aan Gorinchemse dierenasiel

Woensdag 10 augustus heeft de fractie van Stadsbelang de Hannie Hania cheque aan asielbeheerder Cora Rikkelman van het Gorinchemse dierenasiel overhandigd. De fractie heeft dit besloten nadat ze signalen heeft ontvangen over de noodkreet van het Dierenasiel. Op dit moment krijgt het Dierenasiel te maken met toenemende kosten door de extra dak- en thuisloze dieren en de zomerperiode.

Lees meer »
9 augustus 2022
8 augustus 2022

Gemeente zoekt figuranten

De gemeente is over gegaan op een nieuwe huisstijl. Dit geldt natuurlijk voor alles, dus ook voor gebruik op social media, folders en de website. Om deze reden zal de komende tijd zal de beeldbank van de gemeente aangevuld worden en hierbij hebben zij uw hulp nodig.

Lees meer »
7 augustus 2022

Partnercursus autisme

Omgaan met een partner met autisme kan ingewikkeld en verwarrend zijn. Daarom organiseert het Sociaal team Molenlanden de ‘partnercursus autisme’. Inwoners uit gemeente Molenlanden die (mogelijk) een partner hebben met autisme zijn van harte welkom. Tijdens de cursus leren deelnemers onder andere hoe om te gaan met autisme, steun te bieden en tegelijkertijd goed voor zichzelf te zorgen. Deelname is gratis.

Lees meer »
5 augustus 2022
3 augustus 2022
2 augustus 2022

Zomerfeest Gorinchem: regel je Riveerticket vooraf

In de laatste week van de zomervakantie staat Gorinchem traditioneel in het teken van het Zomerfeest. Dat is vijf avonden lang genieten van openluchtconcerten in de binnenstad, met niet de minste namen op de bühne. Dit jaar is het evenement van dinsdag 16 tot en met zondag 21 augustus. Van dinsdag tot en met zaterdag vaart Riveer extra van en naar Gorinchem. Comfortabel heen en veilig terug!

Lees meer »

Verwaarloosde hond in beslag genomen

Gemeente Altena - De politie heeft vrijdag 29 juli jl. samen met een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) op een adres in de gemeente Altena een verwaarloosde hond in beslag genomen. Het dier was dagenlang zonder eten en water aan een veel te korte ketting achtergelaten op het erf. De 32-jarige eigenaar, die niet aanwezig was, krijgt een proces-verbaal.

Lees meer »

Welzijnspunt

We hebben allemaal weleens een hulpvraag. Bijvoorbeeld over wonen, huishouden, gezondheid, mantelzorg, tijdsbesteding, geldzaken en werk, vrijwilligerswerk of iets anders. Maar waar kunt u dan precies terecht voor hulp, regeling, dienst of activiteit? Om u hierbij op weg te helpen, is er het Welzijnspunt. De medewerkers van het Welzijnspunt verwijzen u door naar de juiste plek, instantie of organisatie en weten wie u (verder) kan helpen binnen de gemeente Gorinchem. 

Lees meer »

Gratis energieadvies voor huiseigenaren Gildenwijk

Bent u eigenaar van een rijtjeswoning, patiowoning of vrijstaande woning in de Gildenwijk? Wilt u weten hoe u uw huis energiezuiniger of zelfs aardgasvrij maakt? Gemeente Gorinchem verstrekt vier gratis energieadviezen aan huiseigenaren in de Gildenwijk.

Lees meer »
1 augustus 2022

Nieuwe portefeuilleverdeling college B&W

De portefeuilleverdeling van het nieuwe college van B&W van Gorinchem is bekend. De wethouders Fatih Polatli(Stadsbelang), Attie Mager (VVD), Marjo Molengraaf (CU-SGP), Mark de Boer (Gorcum Actief) en Eva Dansen (SP) zijn afgelopen week tijdens de raadsvergadering beëdigd door burgemeester Reinie Melissant. Deze week hebben zij in onderling overleg de portefeuilleverdeling vastgesteld.

Lees meer »