Heropleving van een stukje geschiedenis in Gorinchem!

Gepubliceerd op 26 juni 2024 om 11:24

Afgelopen dinsdag hebben de levendige leerlingen van het Vita College de Gasthuisgang in Gorinchem verlevendigd. Ze kwamen samen bij het kunstwerk van Tjalf Sparnaay, opgericht in 2015 door de stichting Het Holtzfonds als eerbetoon aan de legendarische automatiek van bakker Winter, waar men vroeger snacks voor maar 25 cent kon trekken uit de muur.

Het kunstwerk “Automatiek”, een prachtig wit tegelplateau, was in de loop der jaren behoorlijk vervuild geraakt. Om deze historische herinnering weer in ere te herstellen, reikte burgemeester Reinie Melissant schoonmaakspullen uit aan de leerlingen, zodat zij aan de schoonmaak konden beginnen. Gewapend met schoonmaakmiddelen en gekleed in opvallende oranje vesten. De burgemeester gaf het goede voorbeeld door zelf ook mee te poetsen.

Dankzij de inzet van de burgemeester en de leerlingen van het Vita College, ziet het kunstwerk er weer stralend uit. Een paar hardnekkige stickers bleven echter achter, maar de gemeente heeft beloofd binnenkort terug te keren met zwaarder materieel om deze ook te verwijderen.