Fortes Festival - Live is a Party

Gepubliceerd op 17 juni 2024 om 13:33

Het Fortes Festival in Gorinchem is een cultureel evenement dat georganiseerd wordt door jongeren en voor jongeren. Het festival biedt een platform voor diverse kunstuitingen, waaronder film, straattheater, muziek, DJ-sets, tentoonstellingen, dans, animatie en beeldende kunst. Dit jaar werd het festival gehouden op 14 en 15 juni.

Het Fortes Festival toont aan dat jongeren en cultuur van onschatbare waarde zijn. Lokale en regionale ondernemers bieden een zoete en hartige aankleding door middel van foodtrucks.

Dankzij de sponsoren is Fortes Festival een gratis festival, toegankelijk voor alle leeftijden, Het festivalterrein bruist maar liefst twee dagen lang.

Op 14 juni werd tijdens het Fortes Festival de Kunstkistenrace gehouden, waarbij leerlingen van diverse scholen in een expositie en een race met zelfgemaakte kunstkisten tegen elkaar streden. Op zaterdag was het parcours ook toegankelijk voor mountainbikes, waarvoor een groot aantal beschikbaar was gesteld.

Jongerenwerk The Mall was er weer met een mobiele skatebaan. Je zag jongeren van allerlei leeftijden die de moed hadden om van de steilste helling af te rollen, eventueel ondersteund door twee krachtige begeleiders van The Mall.

Zo bood het evenement voor elk wat wils: een escaperoom, suikerspin, sportactiviteiten, een podium voor nieuw talent, en meer. De grootste attractie was een authentieke ouderwetse zweefmolen. Twee mannen zetten de schommels, vooral die van de meisjes, krachtig in beweging, waardoor hun scherpe gilletjes de ouderen herinnerden aan de zweefmolens van weleer.

Hoewel buien af en toe roet in het eten gooiden, kan het Fortes Festival toch terugblikken op een wederom succesvol evenement.