Tribute festival

Gepubliceerd op 17 juni 2024 om 13:43

Tijdens het Tribute festival brachten talrijke bands hulde aan diverse artiesten. Met themadagen die voor elke smaak iets boden, was het de perfecte gelegenheid om het ultieme festivalgevoel van ruimte, sfeer en muziek te delen met vrienden en familie. 

Afgelopen weekend, op 14, 15 en 16 juni, vond het festival plaats. Het terrein bij Buiten de Waterpoort was speciaal ingericht voor dit evenement. Omdat het een betaald festival was, werd het hele gebied omheind met ondoorzichtige schuttingen. Toch was het gratis beluisteren van de muziek geen probleem, aangezien dit buiten de afzetting in de ruime omgeving goed te horen was.

Voor een optimale ervaring was het binnenterrein natuurlijk de plek bij uitstek. Het festivalterrein was alleen te voet of per fiets bereikbaar. Het gebied buiten de Waterpoort was volledig afgesloten voor autoverkeer. Alleen bandleden die instrumenten droegen, mochten doorrijden op vertoon van een parkeerticket. Het parkeerterrein was uitsluitend toegankelijk voor artiesten en mindervaliden die per auto kwamen, mits zij een toegangsbewijs konden tonen.

Het festival heeft het weekend niet helemaal droog doorstaan. Zo nu en dan was er wat regen, maar er waren ook momenten waarop zelfs het zonnetje doorbrak. 

De reacties op sociale media waren overwegend positief. Fotograaf Michel de Ruiter had het geluk om als prijswinnaar het festival op zondag als VIP-gast bij te wonen.

Hieronder volgen enkele foto's die door hem zijn genomen.

foto's: Michel de Ruiter