Ontdek de tijd van Ridders en Jonkvrouwen

Gepubliceerd op 3 juli 2024 om 09:15

Deze zomer onthult Slot Loevestein de tijd van ridders en jonkvrouwen. De zomervakantie is gewijd aan de middeleeuwen. Zodra je de toegangspoort passeert, stap je een andere wereld binnen, vol avontuur en geschiedenis.

Ridders en Jonkvrouwen

Heb je het in je om een ridder of jonkvrouw te zijn? Ben je sterk en behendig genoeg? Dagelijks kun je deelnemen aan de ridder- en jonkvrouwspelen om je moed te tonen! Onze gidsen vertellen ook dagelijks verhalen in het kasteel. Ditmaal over Ridder Dirc, de eerste bewoner van Loevestein, die maatregelen nam om vijanden buiten te houden. Maar dan loopt het mis! Grote stenen vliegen door de lucht en treffen de toren. Wat er gebeurt? Kom naar het spannende vakantieverhaal luisteren en ontdek het zelf.

Bomvol Activiteiten

Gedurende de vakantie zijn er talloze activiteiten. Bezoek een middeleeuws kampement en ervaar het leven van toen. Geniet van de middeleeuwse ambiance in de vesting, leer hoe ridders leefden en meer over hoffelijkheid. Neem deel aan een les van de kasteelschutter om je boogschietvaardigheden te verbeteren - misschien word je wel een meesterboogschutter!

Bij de ridderschool kun je je vaardigheden testen en leren rijden in formatie als een echte ridder. De Meyden van Loevestein nemen je mee terug in de tijd en introduceren je in middeleeuwse ambachten, gebruiken en gewoonten. Raadpleeg de website voor alle data en activiteiten.

Naast deze activiteiten zijn er creatieve woensdagen en traditionele Nederlandse spellen. Ga op speurtocht en help Hugo met het vinden van iets belangrijks. Dwaal door de muurtrappen van het kasteel op zoek naar de kist van Hugo de Groot of leef je uit op het klimparcours. Bekijk de tentoonstellingen en laat je meevoeren naar vervlogen tijden.

Tentoonstelling Tegenpolen

In een wereld die constant verandert, lijkt de vraag 'ben je voor of tegen?' dagelijks te worden gesteld. Meningsverschillen zijn normaal, maar wanneer het 'wij-tegen-zij'-denken vijandig wordt, kan dit risico's opleveren. De tentoonstelling vertelt het verhaal van Prins Maurits en Johan van Oldenbarnevelt, en hoe hun conflict de Nederlandse samenleving op zijn kop zette. Deze historische confrontatie is niet alleen een fascinerend verhaal, maar ook de inspiratie voor de tentoonstelling over polarisatie en hoe we, ondanks onze verschillen, toch verbinding kunnen vinden.

Bellenblaasfestijn

Bestaat er naast zwart en wit ook een grijs gebied? Kunnen twee mensen naar hetzelfde kijken en toch iets anders zien? Is wat je ziet wel echt waar? Interactieve spellen en opdrachten zetten je aan het denken en laten je ontdekken dat je dingen ook vanuit een ander perspectief kunt bekijken. Stap uit je comfortzone tijdens ons bellenblaasfestijn. Ontdek de geheimen achter het maken van gigantische zeepbellen en bekijk de demonstratie van een professionele bellenblazer. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met bellenblazen. Bezoek onze website voor de data en activiteiten.

Praktische Informatie

Gedurende de zomervakantie, van 6 juli tot en met 1 september, is Loevestein elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Tickets zijn online of aan de kassa verkrijgbaar, en de Museumkaart, Vriendenloterij VIP-kaart en Vestingpas zijn geldig.

Alle activiteiten zijn bij de entreeprijs inbegrepen. Voor alle informatie, data en activiteiten, bezoek de website www.slotloevestein.nl/agenda/zomervakantie.

foto's: Nadia ten Wolde