Hippiefestival 2024 - zaterdag met storm en zondag met buien en toch was het een feest

Gepubliceerd op 7 juli 2024 om 11:57

Zaterdagmiddag was het al aardig druk bij het Hippiefestival. De temperatuur was aangenaam en er viel weinig regen, maar de wind zorgde wel voor enige overlast. Vanwege de veiligheid werd de muziek bij het grote podium tijdelijk stopgezet. Helaas duurde deze onderbreking een behoorlijk lange tijd, waardoor het optreden van de Vale Gieren als eerste van het programma geschrapt moest worden. 

Gelukkig was het buiten de wind om lekker warm.  Er was zelfs zon, wat bijdroeg aan de gezellige sfeer op het terrein. De markt ging grotendeels door en de jam hoek zorgde voor een heerlijke sfeer, waardoor het publiek ondanks de wind toch volop kon genieten van het festival. Er leken dit jaar veel meer hippiebusjes aanwezig te zijn, verdeeld over het terrein.

Later zou blijken, dat het podium die dag, uit veiligheidsoverweging, niet meer gebruikt kon worden.

Zondag markeerde het einde van het festival, en ondanks dat de storm was gaan liggen, waren er deze dag sporadische regenbuien. De optredens werden hervat en hoewel de menigte iets kleiner was, bleven de toegewijde fans onverstoorbaar genieten. Het Hippiefestival bleef ook op deze laatste dag een feestelijke gelegenheid.