Een Bloedserieus Probleem

Gepubliceerd op 2 november 2022 om 12:40

Gratis voorlichtingsbijeenkomst over hevig menstrueel bloedverlies

Ellesie Vrouwenkliniek houdt op 7 november een online voorlichtingsavond over hevig menstrueel bloedverlies. De kliniek, met vestigingen in Boxmeer en Gorinchem, wil vrouwen informeren over de mogelijkheden om een zware menstruatie te verlichten. 

Maar liefst 1 op de 5 vrouwen tussen de 35 en 55 jaar heeft last van hevig menstrueel bloedverlies. In Nederland zijn dit ongeveer 500.000 vrouwen. Teveel vrouwen lopen door met ernstige menstruatieproblemen. Uit online onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat maar 54% voor dit probleem naar de huisarts gaat en slechts 29% bij de gynaecoloog belandt. 

Els van Doorn (medisch directeur en gynaecoloog Ellesie): ‘’Vaak denken vrouwen dat het erbij hoort en dat ze ermee moeten leren leven. Soms is het bloedverlies zo hevig dat meisjes en vrouwen amper hun dagelijks werk of schoolopdrachten kunnen doen. Het bloedverlies verstoort hun leven en zelfvertrouwen dusdanig dat de maandelijkse periode een té grote stempel drukt op de levensvreugde.’’

Els van Doorn

Onderzoek en behandeling

Veranderingen van de hormoonhuishouding zijn meestal de oorzaak van zwaarder bloedverlies. Soms zijn myomen of poliepen de boosdoeners. De exacte oorzaak is niet altijd te achterhalen, maar om gezondheidsrisico’s uit te sluiten is het wél belangrijk onderzoek te laten doen. Er kunnen namelijk ook onderliggende aandoeningen spelen, zoals endometriose of een stollingsstoornis. Er zijn diverse behandelingen mogelijk. 

Els: ‘’Wij nodigen alle vrouwen van harte uit voor onze gratis voorlichtingsavond die plaatsvindt via Zoom. Ik vertel die avond meer over wat oorzaken en behandelmogelijkheden zijn voor hevig bloedverlies. Vrouwen zijn daarna, maar uiteraard ook nu al, van harte welkom om contact met ons behandelcentrum op te nemen. In een persoonlijk gesprek kijken we wat wij kunnen betekenen. Met een doorverwijzing van de huisarts, worden onze behandelingen vergoed door zorgverzekeraars. ’’

Aanmelden voor de voorlichtingsavond kan op www.ellesie.nl. Na aanmelding ontvangt u een link voor de online bijeenkomst. De bijeenkomst duurt van 20.00  tot 21.00 uur. 


«   »