Beeldententoonstelling in Hofje van Van Aerden

Gepubliceerd op 23 juli 2022 om 08:59

Van 4 augustus tot en met 10 september is in de tuinen van het Hofje van Mevrouw Van Aerden in Leerdam voor de tweede keer een beeldententoonstelling ingericht. Er is werk te zien van 13 kunstenaars die zijn vertegenwoordigd met beelden in uiteenlopende materialen als brons, glas, hout, keramiek en andere rond het thema Human / Menselijk. Door de beslotenheid van de tuinen is een intieme tentoonstelling ontstaan die op drie middagen vrij toegankelijk is. 

De beelden laten de persoonlijke kijk van de kunstenaars op het begrip menselijk zien. Daartoe behoren ook figuren die op dieren lijken en tegelijk menselijke trekjes en eigenschappen vertonen en andersom.

Het Hofje is een hofje en museum dat is gebouwd in 1770 naar aanleiding van het testament van de in 1764 op 92-jarige leeftijd overleden Maria Ponderus, weduwe van Pieter van Aerden. Nog altijd biedt het huisvesting aan ongehuwde dames. Het Hofje viert dit jaar het 259-jarig bestaan.

Deelnemende kunstenaars zijn Jan Aldenhoven (Schijndel), Hans van Bentem (Amsterdam), Fleur van den Berg (Leiden), Marieke Bolhuis (Amsterdam), Erik Buijs (Arnhem), Maria van Gerwen (Zaltbommel), Herman Lamers (Rotterdam), Pepijn van den Nieuwendijk (Den Haag), Josja Caecilia Schepman (Leerdam), Camile Smeets (Amsterdam), Det Smeets (Amsterdam), Sjaak Smetsers (Tegelen) en Joost van den Toorn (Amsterdam). Curator: Piet Augustijn

Klik op foto voor groter formaat


«   »