Bellenblaasfestijn op Loevestein - Stap uit je bubbel!

Gepubliceerd op 28 juni 2024 om 10:22

Deze zomer presenteert Slot Loevestein een uniek evenement: een spectaculair bellenblaasfestijn! Op 6 en 7 juli, alsook op 24 en 25 augustus, zijn bezoekers welkom om te genieten van een magische ervaring met talloze bellen en bubbels.

Creëer je eigen bubbelplezier!

Bellen blazen is altijd een feest, maar het creëren van enorme bellen is nog spectaculairder. Ontdek de kunst van het maken van gigantische zeepbellen en kijk vol bewondering naar de demonstraties van een professionele bellenkunstenaar. Laat je meevoeren door de prachtige vormen en kleuren van de grote bellen die sierlijk door de lucht dansen.

Bezoekers krijgen ook de kans om zelf te experimenteren. Voor kinderen is het blazen van bellen een betoverende ervaring; ze kunnen hun eigen bellen maken, bepalen hoe ze zweven of ze laten knappen. Door verschillende technieken te proberen, kunnen allerlei soorten bellen ontstaan: van klein tot groot en in diverse vormen en patronen. Het is een unieke en vrolijke activiteit voor de zomer, geschikt voor jong en oud!

De gebruikte bellenblaasvloeistof is vlekvrij en biologisch afbreekbaar. Toch is het aan te raden om kleding te dragen die nat mag worden.

Tentoonstelling "Tegenpolen/Verschillend verbonden

Is er een grijs gebied naast zwart en wit? Is het mogelijk om naar hetzelfde te kijken en toch iets anders te zien? De tentoonstelling 'Tegenpolen' nodigt uit tot nadenken en toont dat er meerdere perspectieven zijn. Het daagt je uit om je comfortzone te verlaten en is tevens de inspiratiebron voor het bellenblaasfestijn. Ervaar deze boeiende tentoonstelling en ontdek hoe we, ondanks onze verschillen, verbinding kunnen vinden.

Zomervakantie

Gedurende de zomervakantie zijn er tal van activiteiten op Loevestein. Bezoek het middeleeuwse kampement, leer over het leven van toen, en ervaar de middeleeuwse ambiance. Neem deel aan een boogschietles, bezoek de ridderschool, en ontmoet de Meyden van Loevestein die je meenemen naar het verleden met hun ambachten en tradities. Raadpleeg de website voor alle data en evenementen.

Praktische informatie

Loevestein is in de zomervakantie dagelijks geopend van 6 juli tot en met 1 september, van 10:00 tot 17:00 uur. Het bellenblaasfestijn vindt plaats op 6 en 7 juli, en 24 en 25 augustus, tussen 11:00 en 15:00 uur. Tickets zijn online of aan de kassa verkrijgbaar; museumkaart, Vriendenloterij VIP-pas en vestingpas zijn geldig. Alle activiteiten zijn bij de entree inbegrepen. Voor meer informatie, data en activiteiten, bezoek www.slotloevestein.nl/agenda/zomervakantie.

Fotograaf: Nadia ten Wolde