De buurtBuzz gaat weer rijden vanaf 10 februari

Bron: Qbuzz

De buurtbuslijnen starten weer per 10 februari 2021. In goed overleg met de buurtbusverenigingen en de Provincie Zuid-Holland ligt besloten dat de buurtBuzz in de regio Drechtsteden – Molenlanden – Gorinchem weer gaat rijden. 

Na ruim 10 maanden stilstand staan ​​de vrijwillige chauffeurs weer met veel plezier voor jullie klaar.

Veilig reizen
Om de buurtbussen weer in te kunnen zetten zijn een aantal aanpassingen gedaan. Zo wordt de chauffeur met een kuchscherm gescheiden van de instappende reizigers. De chauffeur hoeft, gezeten achter het scherm gedurende de rit, geen mondkapje te dragen. Verder is er extra vrijheid in de bus. De laatste toevoeging is een speciaal luchtfilter, een HEPA-filter, deze worden oa gebruikt in vliegtuigen. Naast deze aanpassingen gelden er voor de meereizende passagiers de volgende regels:

  • Het dragen van een mondkapje is verplicht, zowel in de bus als bij de haltes;
  • Houd altijd afstand van elkaar; bij de haltes, bij het in- en uitstappen en in de bus zelf;
  • Meereizen? Gebruik daarvoor bij voorkeur een OV-chipkaart.

Bereikbaarheid en reizen
De buurtBuzz heeft een belangrijke functie in het bereik van de kernen. Het devies vanuit de Rijksoverheid blijft dat het openbaar vervoer alleen wordt gebruikt, en dat geldt ook voor de buurtBuzz. Wij zijn zeer content dat de buurtbusverenigingen en Provincie Zuid-Holland tot overeenstemming zijn gekomen om weer van start te gaan en wij een veiligmiddel beschikbaar kunnen stellen.

Oproep meer vrijwilligers
“ Vrijwillige chauffeurs staat te trappelen van ongeduld om u weer te gaan vervoeren en de dorpen en steden weer met elkaar te verbinden” aldus Albert Abee van buurtbusvereniging Heerjansdam.
Vrijwilligers zijn overigens nog steeds nodig. Mensen die voor minstens twee uur per week beschikbaar zijn en in het bezit van een geldig B-rijbewijs, kunnen zich aanmelden als chauffeur voor de buurtBuzz. “Kijk voor meer informatie: www.qbuzz.nl/dmg/buurtbuzz/

De handige wijzigingen
De buurtBuzz rijdt volgens een nieuwe dienstregeling . Deze dienstregeling is te vinden op: www.qbuzz.nl/dmg . Hier kun je direct jouw reis met de buurtBuzz plannen.

Eén reactie

  1. Ook u kunt hier een reactie plaatsen n.a,v. bovenstaand artikel.

Geef een reactie