Live streams op culturele zondag

Helaas vielen de plannen om op Valentijnsdag iets extra’s te doen tijdens de culturele zondag wederom, 14 februari, in de lockdown. Niettemin zijn er toch twee doorzetters die zich niet laten kisten en via live stream verbinding toch in de huiskamers komen optreden.

Het Akoestisch Open Podium (AOP) on tour wordt van 14 tot 17 uur uitgezonden vanuit molen De Hoop. Donna Bastiaans verzorgt zoals altijd het meezing café. Het gast optreden heeft dit keer een internationaal tintje. Om 15 uur is er een optreden van haar oom Lenny Bastiaans vanuit New South Wales in Australië! Op dit moment is in de molen een foto expositie over Gorinchem in oorlogstijd, in het kader van 75 jaar vrijheid. Het meezing café zal afgewisseld worden met beelden van die expositie en wellicht ook met fotogenieke plaatjes van het prachtige uitzicht vanuit de molen over de stad en de rivier. Kijk via www.facebook.com/aopkeizer

Als om 9 uur de avondklok waarschijnlijk weer ingaat speelt duo ‘Van Hemel en Hel’ in hun eigen huistheater ‘Het Zevende Huis’. Johan van Drunen en Helga Buitelaar zullen 45 minuten spelen, zingen en vertellen. Ze brengen eigen werk (waaronder de hit: Het balkon) en wie weet een paar malle covers. Het is interactief, dus kijkers kunnen reageren waarop zij weer op eigen wijze van repliek zullen dienen. De livestream is te volgen vanaf de facebookpagina van ‘Het Zevende Huis’.  

Tenslotte zijn op de website www.culturelezondaggorinchem.nl film impressies te zien van een aantal deelnemers die thans noodgedwongen gesloten zijn. 

Geef een reactie