Breakdancer Rede openingsact bij Eurovisie Song Contest

Award-winnende breakdancer Redouan Ait Chitt (beter bekend als Redo) en geprezen zanger Eefje de Visser opent de tweede halve finale van de Eurovision Song Contest op 20 mei in Rotterdam, met een uniek optreden.

Bron: Facebook Redo

Het duo van gedistingeerde Nederlandse artiesten heeft samengewerkt aan een inspirerend pronkstuk waarin Redo zijn levensverhaal door middel van dans, terwijl zangeres Eefje muzikale lagen toevoegt met haar beruchte bitterzoete tekst en melodieën.

Redo heeft verschillende prijzen gewonnen in internationale breakdancewedstrijden en heeft opgetreden voor de koninklijke familie. Verder is hij actief als motivational speaker, waarbij hij enthousiast kan vertellen over hoe hij lichamelijke beperkingen zijn grenzen niet laat bepalen.

Redo was erop gebrand om meer te onthullen over de openingsvoorstelling: ” De dans komt van een heel persoonlijke plek: Ik wil het universele verhaal vertellen over het overwinnen van de tegenslagen die het leven presenteert, die voor zoveel mensen geldt, vooral met de uitdagingen waar we vandaag allemaal samen mee te maken hebben in de wereld. Het verhaal zal zich ontvouwen uit de donkere periode waarin we ons momenteel bevinden, aan het werken aan een moment van samenhorigheid en viering. Ik hoop dat mensen zich herkennen in ons werk, en dat Eefje en ik mensen kunnen aanraken via onze kunst.”

Eefje de Visser is een gevestigde naam in de Nederlandse muziekscene, bekend om haar hypnotiserende synthpop en verheven zang. De songteksten en muziek die zijn gemaakt door de ‘Artiest van het Jaar 2020′- magazine van OOR zullen naadloos aansluiten op het verhaal dat Redo door beweging vertelt: “Ik kijk al zolang ik me kan herinneren naar het Eurovisie Songfestival, dus Redo en ik vinden het een eer om samen te mogen werken aan zo’n enorme, iconische productie. Onze presentatie gaat over veerkracht en verbinding. We willen zeggen dat er meer bereikt kan worden door samen te werken, zeker in deze tijd dat we elkaar nodig hebben. Het zal magisch zijn. “

opening Studio Redo 3 oktober 2020

2 reacties

  1. Prachtig dit … respect en waardering.

Geef een reactie