Twee jaar lang professionele begeleiding naar een gezonde leefstijl

Gratis leefstijlprogramma bij overgewicht

In Gorinchem heeft 52% van de volwassenen overgewicht. Veel mensen hebben moeite om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Dat is slecht voor de gezondheid en maakt je vatbaarder voor virussen zoals COVID-19.

Daarom kun je vanaf nu in de gemeente Gorinchem een 2-jarig leefstijlprogramma volgen dat volledig wordt vergoed vanuit de basisverzekering zonder eigen risico.

Deze week ondertekenden wethouder Van der Geest en bestuursvoorzitter Pons het regioakkoord voor de regionale samenwerking om het leefstijlprogramma Gorinchem te realiseren.

Sneller ziek als je te zwaar bent

Overgewicht en een ongezonde leefstijl geven een verhoogd risico op allerlei aandoeningen, zoals diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol en hart- & vaatziekten. Slaapgebrek, stress en slechte voeding verzwakken ook je afweersysteem, waardoor je lichaam minder goed in staat is om virussen en andere ziekteverwekkers te bestrijden. Ook in de strijd tegen corona is een gezonde leefstijl dus van groot belang.

Door de samenwerking, gerichter programma voor gezonde leefstijl

Wethouder Joost van der Geest: “ We werken met huisartsen, de GGD, leefstijlcoaches, diëtisten en fysiotherapeuten samen om iedereen, die dat wil goed te kunnen begeleiden naar blijvend gewichtsverlies. Zo kunnen we mensen met overgewicht nog gerichter helpen aan een blijvend gezonder leefstijl.” Dick Pons, bestuursvoorzitter Huisarts en Zorg ( HenZ): “Ook wij zijn blij dat we dit nu kunnen aanbieden. Zo hebben we eindelijk een bereikbaar instrument om mensen aan de slag te laten gaan met hun leefstijl.”

Samen met je coach werken aan een gezonde leefstijl

Het leefstijlprogramma heet ‘Gecombineerde Leefstijlinterventie’ (GLI). In dit 2-jarige programma word je door een combinatie van groepsbijeenkomsten en individuele coaching begeleid bij het aanleren van een gezonde leefstijl, afvallen en vasthouden van een gezond gewicht. Het programma start met een intakegesprek, waarin je kennis maakt met je coach en je doelen bespreekt. Na het intakegesprek beslis je samen of je gaat deelnemen. Het programma wordt volledig vergoed door alle zorgverzekeraars en wordt niet verrekend met je eigen risico. Je hebt daarvoor wel een verwijzing van je huisarts nodig.

Onderneem actie en meld je aan!

Inwoners die aan de slag willen voor een fitter en vitaler leven vinden informatie op de website www.gli-zuidhollandzuid.nl of men kan contact opnemen met de regio-coördinator: Leefstijlcentrum Your Health Spot, 078-612 55 49 of gli@yourhealthspot.nl. Ook aanbieders zoals leefstijlcoaches, diëtisten of fysiotherapeuten kunnen zich aanmelden via de regiocoördinator.

Geef een reactie