Prentenboek gemaakt als profielwerkstuk

Hannah van de Ree uit Sliedrecht en Maria de Jong uit Giessenburg, leerlingen van het Gymnasium Camphusianum hebben het prentenboek ‘De reis van de Panda’ gemaakt.

De twee hebben elkaar leren kennen tijdens hun middelbare schoolperiode op het Gymnasium Camphusianum in Gorinchem. Ze volgden samen het vak kunst en vinden het leuk om creatief bezig te zijn. In de zesde klas was de tijd aangebroken om een profielwerkstuk te maken. Hiervoor wilden ze graag iets origineels en creatiefs doen. Van daaruit ontstond het idee om een prentenboek te maken. Eerst hebben ze onderzocht wat een prentenboek nou een goed prentenboek maakt. Vervolgens zijn ze met de uitkomsten van dit onderzoek aan de slag gegaan. Zij kozen ervoor kiezen om het boek in eigen beheer uit te geven. Je geeft Boekscout uitgeverij simpelweg de opdracht een door jou te bepalen aantal exemplaren van je boek te produceren. En of dat er nu 1 is, of 10.000, je krijgt altijd een perfect boek dat helemaal naar jouw smaak is ingericht.

Het verhaal

Het verhaal gaat over een kleine panda. Panda woont in een bamboebos. In dat bos wonen ook heel veel andere dieren met mooie kleuren en bijzondere vormen. Panda voelt zich saai. Hij is maar “gewoon” zwart-wit! Panda gaat op onderzoek uit om te kijken of er op andere plekken in de wereld ook alleen maar mooie dieren zijn. Met het verhaal ga je mee op avontuur?!

Het prentenboek heeft een paperback formaat en telt 32 pagina. Het boek kost 15.50 euro, bestellen kan online.

Geef een reactie