Herstart Jeugdatelier na voorjaarsvakantie

Na een lange winterstop is het Jeugdatelier gelukkig weer begonnen. Zoals altijd hebben we lessen op maandag en donderdag na school. 2021 is het Hugo de Groot jaar. We herdenken dat Hugo 400 jaar geleden in de boekenkist ontsnapte vanuit Slot Loevestein.. Speciaal voor de basisscholen in de regio is een boekje in de serie Erfgoed en Cultuur geschreven. De tekeningen zijn gemaakt door Yasin Arslan, een leerling van het Jeugdatelier op de Poorter.

Alle leerlingen van het Jeugdatelier gaan aan de slag met het Hugo de Groot project. We gaan schilderen en maken daar een prachtige expositie in de stad van. Daarnaast wordt door een jury bepaald welke schilderijen in het groot op de banners in de sluis komen. Daar blijven ze een jaar hangen!
Wat we verder allemaal doen hangt af van de inbreng van de leerlingen. Samen bepalen we het creatieve lesprogramma.

Schrijf je snel in om een plekje op jouw voorkeursdag te krijgen. Het Jeugdatelier is speciaal voor cursisten tussen 8 en 14 jaar oud. De formule voor het Jeugdatelier en Seniorenatelier is gelijk. 30 afwisselende kunst- en cultuurlessen per jaar. De inhoud van de lessen wordt samen met de deelnemers bepaald.

Marleen van Zwienen

De lessen van het Jeugdatelier en Seniorenatelier worden gegeven in de ULO, hoek Boerenstraat/Zusterstraat in Gorinchem.

Jeugdatelier maandag en donderdag 15.30/17.30.

Meer informatie en contactgegevens via www.ateliergorinchem.nl

Geef een reactie