Dat Onverwoestbare in Mij (Etty Hillesum)

woensdag 28 april – 20.30 uur

Vijfenzeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog is het gedachtegoed van Etty Hillesum (1914-1943) nog altijd actueel. Haar indrukwekkende dagboeken en brieven -genadeloos eerlijk, poëtisch en vol zelfspot-  spreken wereldwijd tot de verbeelding. Meer dan ooit vinden nieuwe generaties inspiratie in Etty’s zoektocht naar zichzelf en haar plek in een ontwrichte wereld.

In Etty Hillesum – Dat onverwoestbare in mij wekt Julika de schrijfster tot leven. Zij deed dat eerder in haar veelgeprezen voorstelling In duizend zoete armen. Bij herlezing werd Julika opnieuw geraakt door de manier waarop Etty omgaat met het lijden en ondanks alles de schoonheid van het leven blijft zien. Met een hernieuwde blik richt Julika spelend en zingend een ontroerend monument op voor een krachtige vrouw die zelfs in de diepste duisternis een licht zag branden.

theater Peeriscoop

De entree voor de voorstelling bedraagt € 19,50. Deze voorstelling wordt ook live gestreamd, een soloticket kost € 10,00 en een huiskamerticket kost €15,00. Livestream tickets kunt u hier bestellen.  Wilt u a.u.b. bij het bestellen van uw kaarten ook uw telefoonnummer invullen voor eventuele wijzigingen en bron-en contactonderzoek.

Geef een reactie