Kiwanispoppen helpen kinderen op de spoedeisende hulp

De Kiwanisclub Heusden & Altena heeft 50 ziekenhuispoppen gedoneerd aan de spoedeisende hulp van het Beatrixziekenhuis. Deze Kiwanispop wordt sinds januari 2020 al gebruikt in het Beatrixziekenhuis op de kinder- en jeugdafdeling en de poppen kunnen vanaf nu ook op de spoedeisende hulp worden ingezet.

Kiwanispop helpt om een beeld te geven van de behandeling
Een Kiwanispop wordt als voorbereiding op een behandeling aan een kind gegeven. Op de pop kan de zorgverlener aangeven wat er precies gaat gebeuren. Meer weten over de behandeling kan bij een kind iets van de angst of stress wegnemen. Ook kan de pop worden ingezet als middel om kinderen te troosten. De pop is blanco en de zorgverlener kan op de pop tekenen wat er gaat gebeuren. Een kind kan vervolgens ook zelf lekker aan de slag gaan en op de pop tekenen. Ook die afleiding helpt om stress te reduceren.
De poppen zijn gemaakt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Foto: Overhandiging Kiwanispoppen aan Mascha Ratten, hoofd spoedeisende hulp, en Rita Veerman, pedagogisch medewerker

Over Kiwanis
Kiwanis International is een wereldwijde organisatie en in Nederland georganiseerd in lokale serviceclubs en netwerken, waarin vrijwilligers zich inzetten voor het verbeteren van de wereld van het kind. Het motto van Kiwanis is serving the children of the world. Met tientallen kleine en grote projecten help Kiwanis om de leefwereld van kinderen te verbeteren. Een van die projecten is de Kiwanispop, die de organisatie wereldwijd aan ziekenhuizen doneert.

Geef een reactie