Gratis fietstraining voor de oudere inwoners van Gorinchem

Op maandag 19 april organiseert de gemeente Gorinchem een gratis fietstraining voor de oudere inwoners van Gorinchem. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen wil ouderen helpen zo lang mogelijk veilig te blijven fietsen. Ook de gemeente Gorinchem heeft zich aangesloten bij Doortrappen.

De gratis fietstraining op maandag 19 april is een onderdeel van het programma Doortrappen. Op maandag 19 april organiseert de gemeente Gorinchem een gratis fietstraining voor de oudere inwoners van Gorinchem.

Fietstraining

De training vindt plaats op het parkeerterrein van voetbalvereniging SVW, Kleine Schelluinsekade 5C in Gorinchem.

De training bestaat onder andere uit:

  • een check van uw (elektrische) fiets door FietsNed. Staat uw zadel of stuur op de juiste hoogte? Is uw bandenspanning nog voldoende?
  • oefeningen waarbij een fysiotherapeut u leert om zolang mogelijk goed te blijven fietsen.
  • een behendigheidsparcours waaraan u kan deelnemen onder begeleiding van Veilig Verkeer Nederland. Er wordt gekeken naar de juiste manier van op- en afstappen, of u op de juiste manier remt en hoe u rotondes zo veilig mogelijk kunt fietsen.

Aanmelden

Wilt u meedoen? Geef u dan voor 13 april op via het online aanmeldformulier 

Deelname is gratis. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met daarin de tijd waarop u wordt verwacht. Kom niet eerder dan de afgesproken tijd!

Uiteraard nemen wij tijdens de training de coronamaatregelen in acht.

Meer informatie

Meer informatie over Doortrappen leest u op www.doortrappen.nl

Geef een reactie