Woninginbrekers klem gereden in Schelluinen

Beter een goede buur dan een verre vriend. Gisteren bleek maar weer hoeveel waarheid er in dit spreekwoord schuil gaat. Gisterenmiddag kreeg de politie de melding vanuit Noordeloos dat er bij de buren van melder was ingebroken. De melder had gezien dat de verdachte zojuist met de auto van zijn buren was weggereden. Door snel te handelen en 112 te bellen kon de politie posities innemen om te zien of zij de gestolen auto nog voorbij zagen rijden.

Mensen zeggen weleens “toeval bestaat niet”. Wat de politie enorm hielp was dat de, luchtvaartpolitie, politiehelikopter gelukkig in de buurt was. Binnen no time werd het gestolen voertuig vanuit de lucht gespot door de collega’s van de politiehelikopter. Te zien was dat de verdachte de gestolen auto parkeerde en instapte in een andere auto die was aankomen rijden. Door goede aanwijzingen vanuit de lucht werd de auto met daarin de 2 verdachten van 26 en 22 jaar oud klem gereden. 

Zowel de auto die was gestolen als de auto waarin de verdachten werden aangehouden zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachten werden aangehouden en gebracht naar het politiebureau in Dordrecht. De recherche zal deze zaak verder oppakken

Tip van politie

Kijk nog een kritisch naar de sloten van je woning bij de deuren en ramen. Soms is het slim om een extra slot aan te brengen. Zelfs door de kleine bovenraampjes komen de inbrekers binnen!! Een raamboompje alleen is niet voldoende. Denk bijvoorbeeld aan een barrierestang.

Geef een reactie