IFFG Online vindt zijn weg naar vele huiskamers

Woensdagavond 14 april trapte het Internationaal FilmFestival Gorinchem (IFFG) de vijfde editie van het festival af. En dat was echt anders dan normaal. Geen openingsavond met een volle zaal, maar een live opening vanuit theater de Nieuwe Doelen met ruim 450 kijkers thuis op de bank. “Een zeer geslaagde avond” concludeert de enthousiaste directeur Anika van der Kevie. “Het was best even spannend, dat geef ik toe, maar het is heel voorspoedig verlopen en gelukkig hebben we het festival op deze manier toch samen kunnen aftrappen”.

In honderden huiskamers verscheen de Nederlandse première van de film Notre-Dame du Nil. De kijkers werden meegenomen naar Rwanda,1973, waar jonge meisjes studeren om de elite van het land te worden. Tijdens het afstuderen delen ze dezelfde slaapzaal en dromen ze over dezelfde tienerzaken, toch sluimeren er onderhuids veel spanningen. Dit leidt uiteindelijk tot geweld. Het publiek was onder de indruk van de film en de IFFG crew ontving lovende reacties. “Het is ontzettend fijn om te horen dat we de festivalbeleving ook in de huiskamer kunnen brengen” aldus van der Kevie. “De komende dagen is ons team onderverdeeld en bemannen we de helpdesk, techniek en communicatie achter de schermen. Ik ben ongelofelijk trots op hen, want er kwam echt veel bij kijken om dit online festival tot stand te brengen.”

Foto: IFFG team achter de schermen(Fotograaf Ferry Verheij)

Dit is de eerste film van een hele reeks wereldse verhalen die de komende dagen bij het  IFFG Online vertoond gaan worden. “Er is veel boeiends en verrassends te zien”, vertelt van der Kevie, “we vertonen ruim 30 films die stuk voor stuk een bijzonder en belangrijk verhaal vertellen”. Alle films zijn na aanvangstijd in het programma 72 uur thuis te bekijken. Het gehele filmprogramma is te vinden op de website www.iffg.nl en tickets zijn nog de hele week te verkrijgen.

Van der Kevie: “Het online festival is gestart met veel succes! Ik kijk uit naar de reacties van onze kijker  en hoop dat we nog veel meer filmliefhebbers een geweldige filmavond bezorgen. Door een ticket te kopen zie je niet alleen een mooie film, je steunt ook het festival, maar bovenal de filmmakers en dat verdienen ze absoluut in deze tijd”.

Geef een reactie