Gorkumse podcast “De Leugenbank”

Sinds een paar maanden heeft Gorinchem een eigen podcast, voor en door Gorkumers die “de Leugenbank” wordt genoemd. Er worden allerlei plaatselijke onderwerpen aangesneden uit de politiek, de cultuur, het nieuws wordt besproken en de meningen over klein en groot leed worden niet onder stoelen of banken gestoken. Elke aflevering is er een andere gast.

De podcast wordt wekelijks opgenomen in “Het Zevende Huis”, het huistheater van Helga Buitelaar en Johan van Drunen aan de Knipsteeg naar een idee van journalist Maarten Venhovens van “ik hou van Gorinchem”. Via Spotify, I-tunes en Soundcloud (zoek op “ik hou van Gorinchem” of “de Leugenbank”) kun je gratis luisteren naar enthousiaste gesprekken, geanimeerde discussies en scherpe humor. Gewoonlijk wordt niets of niemand ontzien.

Naast “redacteuren” Maarten, Helga en Johan is er elke aflevering een andere gast uit het Gorkumse.

Zo kun je onder andere luisteren naar ex-Pavlov uitbater Teunis Bout, evenementenman Kamal Basu, columnist Jos Huibers, wethouder Ro van Doesburg, internist Hannah Visser en Mohamed Boukrouche die buurthuis “De Haarhorst” weer op de kaart gaat zetten. Ook het Linge 2 plan werd al besproken en er is een aflevering met drie tieners die vertellen over hun kijk op het leven van nu. Inmiddels zijn er 11 afleveringen gemaakt; elke week komt er eentje bij.

Heeft u interessante onderwerpen? Weet u iemand die echt eens aan het word moet komen? Mail dan naar: info@houvangorinchem.nl

Gorkumse kleine ondernemers wordt gratis advertentietijd aangeboden. Zij kunnen hun eigen reclameboodschap inspreken en opsturen. Mail voor meer info daarover naar info@hhmusica.nl

Geef een reactie