Luchtballon in de sloot

Vrijdagavond 12 juni zette een luchtballon met 19 passagiers aam boord de landing. Een weiland aan de Kerkweg in Giessenburg werd uitgekozen als landingsplaats. De landing ging keurig volgens plan. De mand met inzittenden ving daarna echter de veel wing, waardoor de mand over het gras gleed en even later in een smalle sloot terecht kwam. De 19 passagiers kwamen met de schrik vrij. Wel hielden er een paar van hen een nat pak aan over.

De piloot nam het hef in handen en stelde de inzittenden gerust. Het was best een beetje hilarisch want hij was ook nat geworden en liep in zijn onderbroek de zaken te regelen. De politiemensen vonden dat zij hiervan maar geen foto moesten maken.

De piloot regelde samen met de Luchtvaartpolitie onderling alle zaken af. De landing was iets anders dan verwacht, maar het was toch een luchtreis om nooit te vergeten.

Geef een reactie