Regenboogbankje in gebruik

Sinds donderdagmiddag heeft Gorinchem een regenboogpad en een regenboogbankje. Het pad is te vinden voor het stadhuis en het bankje kreeg een plaats Buiten de Waterpoort, langs de rivier. Regelmatig nemen wandelaars plaats op dit bankje. Ze hebben dan een prachtig uitzicht over de Merwede.
foto: gemeente – wethouder Eelke Kraaijeveld schroeft het naambordje op het bankje.

Het bankje is één van de krachtige symbolen die laten zien dat Gorinchem het belangrijk vindt dat alle inwoners zich prettig en veilig voelen in onze stad. Dus ook lhbtiq+ inwoners. Het regenboogbankje is een duurzaam 3D-geprint bankje. In het bankje is zo’n 100 kilo gerecycled plastic verwerkt. De realisatie van het duurzame regenboogbankje past tevens bij de mondiale doelstellingen voor duurzame ontwikkeling waaraan ook gemeente Gorinchem zich gecommitteerd heeft.  

Ook vrijdagavond was het bankje bezet. Nu door twee enthousiaste jonge vrouwen. Ze zijn druk met het maken van selfies. In allerlei poses en een heel veel lol waren zij er zoet mee. Als fotograaf zie ik daar natuurlijk direct een foto in: “twee vrouwen op het regenboogbankje”. Ik ga naar hen toe en vraag of ik ook een foto mag maken. “Ja natuurlijk”, is hun antwoord. Voor dat we een foto gaan praten we eerst nog tijdje.

Hij blijkt dat ik toch wat te snel met mijn conclusie was geweest. Als ter sprake komt of zij een “stelletje” zijn, wordt er luid gelachen. Het zijn wel twee hartsvriendinnen, Marloes en Sylvana. “Maar als we geen vent kunnen vinden, weet je maar nooit!” grappen ze. Ze vertellen mij dat zij speciaal voor het bankje waren gekomen. Ze hadden gelezen over het plaatsen van het regenboogbankje en wilden dit met eigen ogen bekijken en er foto’s van maken. Ze staan volledig achter het idee dat iedereen mag uitkomen voor wat en hoe men is en dus ook achter Gorinchem Regenboogstad.

Het werd een heel gezellig gesprek en het werd een leuke foto, ook al waren ze gewoon vriendinnen van elkaar en geen “stelletje”. Hun motto is dan ook:  “Not because we’re, but because we accept”.

Bedankt Marloes (voor) en Sylvana (achter).

foto: GP-buro

Geef een reactie