Plan voor verbouwing voorzieningengebouw

De afgelopen periode werd gewerkt aan het in kaart brengen van kansen en mogelijkheden voor het huidige voorzieningengebouw op de Derde Waterkering. Het sanitairgebouw van de haven staat er sinds 1988 toen de haven na een grootse renovatie werd opgeleverd als passantenhaven. Na ruim 32 jaar is het gebouw toe aan een update die past in de huidige tijd, bij de pleziervaart van vandaag en de omgeving.

Daarnaast sluit de verbouwing aan bij de duurzaamheidsambities van de Lingehaven als Blauwe Vlag én Groene wimpel haven én past het bij de groene ambities van de gemeente Gorinchem.

In het plan komen hergebruik van douche- en spoelwater en energiezuinige verlichting aan bod. Ook komt er een nieuwe indeling, waardoor het gebouw in de winterperiode gedeeltelijk gesloten kan worden, wat bespaart op energie- en schoonmaakkosten. Aan de buitenkant zullen de dakpannen worden vervangen door een groendak met zonnecollectoren en het zonnescherm wordt vervangen door verplaatsbare bakken met bomen. Hiermee draagt het nieuwe voorzieningengebouw bij aan de vergroening van de haven én de binnenstad.

Geef een reactie