Cursus ‘Dementie, en nu?’ voor mantelzorgers

Rivas ledenorganisatie organiseert vanaf donderdag 7 oktober 2021 de cursus Dementie, en nu? voor inwoners van gemeente Gorinchem. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers van een persoon met dementie. De deelnemers worden in een groep van maximaal vijftien personen professioneel begeleid. Zij doen nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden op die hen helpen beter het hoofd te bieden aan de soms uitdagende zorgsituatie.

De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van 10.00 tot 12.00 uur en vindt plaats in het kantoor van het Sociaal Team Gorinchem, Spijksedijk 28 in Gorinchem.

Ondersteuning en begrip

Na de diagnose van een vorm van dementie zijn er vaak veel vragen. Niet alleen praktische vragen, maar ook op emotioneel vlak. Om als mantelzorger de zorg voor een persoon met dementie vol te houden, helpt het om meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee om te gaan en te weten welke ondersteuning mogelijk is. Dit helpt mensen

met dementie om langer zelfstandig in hun vertrouwde omgeving te wonen, met behoud van kwaliteit van leven. Een geriatrieverpleegkundige van het Geriatrisch Onderzoek en Adviescentrum (GOAC) van Rivas Zorggroep en een sociaal werker van MEEVivenz geven deelnemers van deze cursus meer inzichten, kennis en vaardigheden. Ook is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen.

Data

De cursus start op donderdag 7 oktober en vindt op donderdag plaats van 10.00 tot 12.00 uur in het kantoor van het Sociaal Team Gorinchem, Spijksedijk 28 in Gorinchem. De vervolgbijeenkomsten zijn op 21 oktober, 4 en 18 november, 2 en 16 december 2021, 13 en 27 januari, 10 en 24 februari 2022.

Kosten

Deelname aan de training ‘Dementie en nu?’ kost voor leden van Rivas ledenorganisatie € 50,-. Niet-leden betalen € 95,-. Deelnemers ontvangen bovendien het boek ‘Dementie en nu?’ en handige naslagwerken gratis.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.rivas-ledenorganisatie.nl.

Geef een reactie