Ook een #natpakvoorALS in Gorinchem

Amsterdam City Swim riep, zoals elk jaar, heel Nederland op om zondag 29 augustus een nat pak te gaan halen voor Stichting ALS. Normaal springt met zijn allen in de Amsterdamse grachten, maar daar de corona nu voor de tweede keer een stokje voor. Maar dat houdt de organisatie niet tegen om de Amsterdam City Swim toch door te laten gaan.

Met zijn allen in de grachten springen kon dus niet, maar het is wél mogelijk om zelf in het water te springen. Daarom stelde de Stichting ALS voor: “Spring in een zwembad, rivier, sloot, badkuip of vijver in de tuin. Houd een watergevecht in de tuin of gooi een emmer vol water over jezelf. Of zwem alsnog in jouw omgeving de 2 kilometer! Doe dit alleen, samen met het hele team, je collega’s of met wie je deze challenge aan wil gaan. Uiteraard in ruil voor donaties, want het doel is nog steeds zoveel mogelijk geld ophalen voor Stichting ALS.”

Gorinchem heeft eveneens een team dat ook weer mee deed met de Amsterdam City Swim. De vervangende “gracht” werd voor dit team met de naam, ALShetjeraakt, het Kanaal van Steenenhoek. Het team legde een afstand af van 2,1 km. (Meer tekst onder foto)

Amsterdam ALS directeur, Gorrit-Jan Blonk hield een praatje vooraf – eigen foto
de supporters – eigen foto
eigen foto

Onder aanmoediging van supporters sprongen de 19 zwemmers, waaronder 3 kinderen zondag om 10 uur in het water. De supporters moesten wel van afstand aanmoedigen. De coronamaatregelen hield hen op afstand van de zwemmers. Zij zwommen o.a. ter nagedachtenis van de reeds overleden Jolanda Groeneveld-Wouters. (Meer tekst onder foto)

spandoek Biesboschzwemmers – eigen foto

Een van de deelnemers was Jolanda’s dochter Jade. Voor haar werd het natuurlijk een extra emotionele zwemtocht. Jolanda en Jade waren altijd actieve zwemmers bij de Biesboschzwemmers uit Werkendam. Van deze vereniging was ook een aantal mensen aanwezig. Zij hadden zelfs de spandoeken gemaakt die aan de brug hingen.

Alle zwemmers voltooiden de hele tocht. De ploeg heeft het niet voor niets gedaan. Met elkaar brachten zij een bedrag van €. 10.254,– bij elkaar met hun inzet. Inmiddels is het bedrag nog opgelopen want er kwamen daarna nog meer donaties binnen. (Meer tekst onder foto)

De totale actie had een onverwacht mooi eindresultaat, want kon een cheque van €. 583.187,- overhandigd worden aan Stichting ALS Nederland. Geld dat noodzakelijk wetenschappelijk onderzoek naar de dodelijke ziekte ALS mogelijk maakt.

eigen foto

Geef een reactie