Vernieuwende technieken en zorghulpmiddelen in de hoofdrol tijdens Rivas Innovatietour

Hoe laten we bij een toenemende zorgvraag de zorg steeds beter aansluiten bij de behoefte van de bewoners en cliënten? Hoe helpen we zorgverleners bij het verlenen van de beste en eigentijdse zorg? Het antwoord: met vernieuwende technieken en hulpmiddelen bieden we zorgprofessionals slimme oplossingen.
foto’s: Rivas

Tijdens de Innovatietour stopt een busje vol vernieuwende oplossingen en hulpmiddelen voor de deur van alle Rivas woonlocaties, waarbij Rivas Gorinchem. De collega’s kunnen zich van 13 tot en met 23 september laten inspireren en zien en ervaren wat er allemaal mogelijk is.

Een enthousiast team van “innovatiecollega’s” staat klaar om zorgverleners de vernieuwende hulpmiddelen te laten zien en hier meer over te vertellen. Voorbeelden zijn slimme incontinentiematerialen en een ingenieus geluidskussen dat bewoners helpt gemakkelijker in slaap te vallen door rustgevende muziek. En wat te denken van een verrijdbare projector met beeld en geluid? Op een groot scherm foto’s kijken of beeldbellen met familieleden, kan in een handomdraai. Andere voorbeelden zijn een automatische medicatiedispenser (Medido), waardoor zelfstandig medicijnen innemen op gezette tijden voor een cliënt of bewoner mogelijk wordt. Of het zelf druppelen van de ogen dankzij een handige druppelbril met gaatjes in het glas, waar het flesje oogdruppels precies in past. (Meer tekst onder foto)

In de dagelijkse zorg voor cliënten en bewoners van de woonlocaties, kunnen slimme oplossingen namelijk het verschil maken. Innovaties helpen mee om de zorg nog beter af te stemmen op elke bewoner, de zorg te verbeteren en zelfs anders in te richten. Bovendien besparen innovaties zorgverleners tijd, die aan andere cliënten en bewoners kan worden besteed. Belangrijk gezien het tekort aan zorgprofessionals. Innovatie draagt ook bij aan het beperken van zorgkosten. De Innovatietour is een prima gelegenheid om hierover met zorgverleners in gesprek te gaan.

Geef een reactie