Expositie textielgoed – Gemaakt – Gemerkt

Een bijzondere collectie antiek textiel uit de eigen depotcollectie was het voorbeeld van 50 moderne kunstwerken. Samen vormen zij deze herfst een pracht van een expositie in Museum De Koperen Knop. Het antiek is voor deze gelegenheid van zolder gehaald en het moderne werk is door een vakjury beoordeeld. Te zien van 25 september tot en met 13 november 2021.

Textielcollectie

In de loop van haar bestaan heeft het museum een grote collectie uniek antiek textiel verzameld, van zeer uiteenlopende aard. Met elkaar vormt deze collectie waardevol cultureel erfgoed, waarvan de oudste stukken al uit de 17e eeuw stammen. De hierin aanwezige pronkrollen vormen de basis voor wat er door 50 kunstenaars is vervaardigd. Textielkunstenaars uit het hele land zijn uitgenodigd tijdens speciale inspiratiedagen. Daarbij werden tal van collectiegoederen getoond. Naast stop- en merklappen vooral ook pronkrollen. Dat is feitelijk een opgerold examenstuk, waarop allerlei steken en ander naaiwerk werd aangebracht. (Meer tekst onder foto)

De expositie

Het resultaat van de als wedstrijd uitgevoerde opdrachten hebben heel verschillende textiele voorwerpen, opgeleverd. Het bijzondere daarbij is dat het oude antiek de moderne snit nadrukkelijk versterkt. Gezamenlijk vormen ze een unieke tentoonstelling, samengesteld door de op het textielgebied deskundigen van het museum en de vijftig enthousiaste deelnemers.

Het museum

Voor meer informatie over het museum kijkt u op www.koperenknop.nl. Het adres is Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Groepsbezoeken en het gebruik van het museum als vergaderlocatie of cursusruimte kan ook op andere tijden. Voor gerichte vragen kunt u mailen met koperenknop@koperenknop.nl of bellen naar 0184-611366.

Het museum heeft een museumcafé, een permanent gedeelte, een grote museumtuin met diverse bijgebouwen.

Geef een reactie