Festival “Een Wereld vol Verhalen”

Zaterdag 25 september organiseerde de bibliotheek het Festival “Een Wereld vol Verhalen”. Een dag vol activiteiten voor alle leeftijden. In de bibliotheek kon je je laten inspireren door kleurrijke verhalen, ontmoette je schrijvers, partners, vrijwilligers en medewerkers van de bibliotheek. Daarnaast kon je jouw eigen verhaal creëren. Wat jouw verhaal ook is, de bibliotheek is een plek waar je welkom bent en waar je jezelf kunt zijn. Samen met anderen. Of je nu wilt lezen, leren of ontmoeten. Een plek voor iedereen.

De hele dag kon je er terecht voor activiteiten voor alle leeftijden. Van 0 tot 100, of ouder.Je kon er onder meer je Eigen videoverhaal maken met kunstenaar Marleen van Zwienen. Fake news, sagen en Legendes, door wie anders als Roy Grünewald, kleurrijke hapjes proeven van Nouzha Ouladben Taieb, workshop Film & Edicatie door IFFG en nog meer. Teveel om hier op te noemen. (Meer tekst onder foto)

Klik of kleine foto’s voor vergroting

Een nuttige activiteit was van één vaste partner die wat kon betekenen voor je op het gebied van taal- of digitale vaardigheid. Bij Mijn Verhaal LIVE werden verhalen verteld door Gorkumers. Gorkums Nieuws luisterde naar het verhaal van de eerste kinderburgemeester van Gorinchem, Samuel Heule. Hij kwam samen met de “grote” burgemeester, Reinie Melissant. Zij gingen in gesprek met Milano van der Gaag. (Meer tekst onder foto)

foto: GP-buro

Een bijzonder leuk gesprek met vooral bewondering voor Samuel, die met zijn jeugdige leeftijd zich prima wist te weren tussen Milano en burgemeester Melissant. Uit de verhalen van burgemeester Melissant was goed op te maken dat het werken met een kinderburgemeester haar goed bevallen was en waarbij zowel de “kleine” als de “grote” ook van elkaar geleerd hebben. Na het gesprek werd het publiek in de zaal in gelegenheid gesteld om vragen aan Samuel te stellen. Ook hier kwam Samuel glansrijk doorheen.

Klik of kleine foto’s voor vergroting

Geef een reactie