IFFG – Goeie Grutten Special zeer geslaagd

Dinsdag 12 oktober organiseerde het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) i.s.m. Stichting Goeie Grutten een special over Energie & Democratie. In de week van duurzaamheid stonden zij, samen met bezoekers, stil bij de grote uitdagingen en complexe vraagstukken die de energietransitie met zich mee brengt.
foto’s: IFFG

Het IFFG en Goeie Grutten gingen voor de tweede keer de samenwerking aan, gezien hun raakvlakken met betrekking tot de actuele en mondiale thema’s die zij aan snijden. De boeiende middag trok 60 bezoekers, die zich vanuit diverse invalshoeken bezig houden met de energietransitie, energiecoöperaties, burgerparticipatie, politiek en duurzaamheid. De documentaire Onderstroom leent zich perfect als vertrekpunt voor een debat. Filmmaker Jeroen Hoogendoorn legde vast wat er gebeurt als er rond zijn eigen dorp het grootste windpark van Friesland moet verrijzen. Dicht op de huid volgt hij, als participerend journalist, een actiegroep die tegen de stroom in met een gewaagd burgerinitiatief komt.

Aansluitend vond er een interessant debat plaats met de filmmaker, Tine de Moor (professor Erasmus) en Peter Verschoor (Mooi & Duurzaam Gorinchem). Gespreksleider Jan Ottevanger bracht het gesprek op gang aan de hand van diverse stellingen. Het maakte duidelijk dat het niet gaat om voor of tegen, maar wel dat we met elkaar in gesprek moeten gaan en blijven, om tot oplossingen te komen voor de toekomst.

Beide organisaties blikken tevreden terug op een geslaagde middag en kijken uit naar de volgende samenwerking. Meer informatie iffg.nl en stichtinggoeiegrutten.nl 

Geef een reactie