3D hologram in Gorinchem attendeert fietsers op licht AAN

Maandag 1 november heeft wethouder mobiliteit Joost van der Geest het 3D hologram ‘Zet je licht aan’ in Gorinchem onthuld. De onthulling van het hologram vormde de start van de regionale AANDag-estafette waarmee aandacht wordt gevraagd voor goede fietsverlichting. Belangrijk, want met goede verlichting neemt het risico dat je wordt aangereden in het donker met maar liefst 20% af. Verkeersonveilige situaties verminderen
foto’s: GP-buro en gemeente Gorinchem

Zeker nu de wintertijd is ingegaan is het langer donker. De donkere dagen kunnen voor verkeersonveilige situaties en ongevallen zorgen. Daarom is de campagne ‘Fietsverlichting AAN’ van start gegaan om verkeersgebruikers bewust te maken van het belang van goede fietsverlichting. Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer. Goed zichtbaar zijn is niet alleen voor de fietsers zelf belangrijk, maar meer nog voor automobilisten die een fietser onbedoeld over het hoofd kunnen zien. Gemeente Gorinchem zet zich ervoor in dat iedereen veilig kan deelnemen aan het verkeer en sluit aan bij de campagne.

Licht aan in het donker

Naast het plaatsen van het bijzondere hologram op de veersteiger van Riveer, bij Buiten de Waterpoort in Gorinchem, zijn ook diverse fietspaden op invalswegen van Gorinchem voorzien van opvallende uitingen. Hiermee worden fietsers erop geattendeerd om zich goed zichtbaar te maken in het verkeer. De boodschap is duidelijk: ‘Zet je licht aan in het donker!’.   

Succesvolle aftrap van de campagne

Voorafgaand aan de onthulling konden langskomende fietsers meedoen aan een korte quiz, met als onderwerp licht AAN. Ook was er een mobiele fietsmaker aanwezig om kleine reparaties aan de verlichting van de fietsen te verrichten. Daar werd goed gebruik van gemaakt. Op dinsdag 30 november is het campagneteam ‘AAN in het donker’ van 12.00 tot 16.00 uur ook actief bij de VO scholen aan de Hoefslag in Gorinchem Noord. (Meer tekst onder foto)

Maak een punt van nul met goede fietsverlichting

De campagne ‘Fietsverlichting AAN’ maakt onderdeel uit van de aanpak ‘Maak een punt van nul’ waar gemeente Gorinchem ambassadeur van is. Samen met het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Zuid- Holland) organisaties, scholen, instellingen en bedrijven zet de gemeente Gorinchem zich in om verkeersveilig gedrag tot norm te maken.

gemeente

Geef een reactie