Proxsys Cup 2021/2022 geannuleerd

De organisatie van Proxsys Cup heeft toch het besluit moeten nemen om de aankomende editie 2021/2022 van het zaalvoetbal toernooi niet door te laten gaan. Met pijn in ons hart hebben we moeten vaststellen dat de maatschappelijke en financiële risico’s te groot zijn om dit jaar door te kunnen gaan.

Aangepaste editie
Het scenario voor een aangepaste editie met vaste zitplekken, minder bezoekers en een Coronapas controle voor iedereen die de zaal betreed was tot een paar weken terug een scenario waar rekening mee gehouden werd. De huidige besluiten van de overheid in combinatie met nieuwe verzwaringen geven te veel onzekerheid op de uitvoerbaarheid en een verhoogd risico voor de vrijwilligers, spelers en bezoekers.

De organisatie moet rekening houden dat aanpassingen op het beleid vanuit de overheid invloed kunnen gaan hebben voor de deelnemende spelers en teams net voor of zelfs tijdens het toernooi. Hiermee zouden zij wellicht tijdens ons toernooi deelnemers, vrijwilligers en bezoekers moeten uitsluiten die enkele dagen ervoor nog welkom zouden zijn.

De kans op besmettingen bij de grote hoeveelheid mensen die ook tijdens een (aangepaste) editie in de twee speelweken (1.000 spelers, een 50 tal vrijwilligers en 25.000 bezoekers) de zaal betreden, baren de organisatie zorgen. De lokale impact hiervan hebben zij ook laten meewegen in onze beslissing.

Sponsoren, leveranciers en partners
Zij hebben vanuit hoofdsponsor Proxsys, diverse (trouwe) sponsoren en de Gemeente Gorinchem veel toezeggingen en steun ontvangen. Ook hebben leveranciers ons de flexibiliteit gegeven om de diensten tot kort voor het toernooi af te mogen zeggen. Daar is men erg dankbaar voor. Toch kunnen zij hiermee niet alle scenario’s ondervangen en zal een afzegging enkele weken voor, of zelfs annuleringen tijdens het toernooi zorgen voor een financiële strop waar ze als stichting niet de financiële middelen voor hebben.

Men vindt, als organisatie, het voortbestaan op de lange termijn het belangrijkste en zijn dan ook tot dit lastige besluit, om niet door te gaan, gekomen.

We bedanken de sponsoren, leveranciers en andere betrokkenen voor de ondersteuning en het vertrouwen. We hopen dan ook vurig dat we in 2022 dit mooie event weer mogelijk kunnen maken.’
Organisatie Proxsys Cup

Geef een reactie