Vuurwerkverbod in Gorinchem

In de gemeente Gorinchem is het verboden om vuurwerk te verkopen, op zak te hebben en af te steken. Dit vuurwerkverbod is tijdelijk en geldt in heel het land. De gemeente wil extra belasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zo veel mogelijk te voorkomen. 

Landelijk vuurwerkverbod

De ministerraad heeft op 19 november ingestemd met het instellen van een landelijk en tijdelijk algeheel vuurwerkverbod. Het vuurwerkverbod is ingesteld om overbelasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zo veel mogelijk tegen te gaan. In de gemeente Gorinchem mag daarom geen vuurwerk verkocht worden. Ook vuurwerk afsteken tijdens de jaarwisseling is verboden.

Jaarwisseling zonder vuurwerk 

Vuurwerk afsteken met Oud en Nieuw kan dit jaar niet. Het gaat om al het vuurwerk in de categorie F2 en hoger. Categorie F1-vuurwerk, ook wel fop- en schertsvuurwerk, is wel toegestaan. Voorbeelden daarvan zijn sterretjes, knalerwten en trektouwtjes. Dit vuurwerk is het hele jaar te koop en mag door kinderen vanaf 12 jaar worden gebruikt.

Melden vuurwerkoverlast

Lees op deze pagina hoe u overlast van vuurwerk kunt melden. 

Meer informatie

Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie. 

Geef een reactie