Pip Utton – Adolf

Pip Utton – Adolf

Pip Utton is een briljant acteur, die naam heeft gemaakt met biografische one-man toneelstukken. In de Engelstalige solo ‘Adolf’ staat hij te tieren als de Führer zelf. In de bunker in Berlijn anno 1945 gaat Hitler tekeer tegen zijn generaals, die zijn oorlog hebben verloren. In een paranoïde tirade legt hij de wortels van het fascisme bloot. Dan, plotseling, staan we in een doodgewone pub, anno 2011. Een man draaft door over de toestand in de wereld: de liberale asielwetgeving, al die zwarten op straat, de moslims, de Joden en Palestijnen, noem maar op.


De Hitler van Pip Utton lijkt, op het taalverschil na, angstaanjagend veel op de echte. Door feiten en opvattingen sluw te mengen en eindeloos te herhalen maakt hij zijn onzin geloofwaardig. Na een uurtje duizelt het. Pip Utton heeft een knal van jewelste uitgedeeld. Bloedlink, maar meesterlijk theater.” (de Volkskrant).

De entree voor de voorstelling bedraagt € 19,50 inclusief 2 consumpties. De voorstelling begint om 20.30 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend.
Wilt u a.u.b. bij het bestellen van uw kaarten uw telefoonnummer vermelden voor eventuele wijzigingen en bron-en contactonderzoek. 

Geef een reactie