Dronken en Hardleers

Gepubliceerd op 25 januari 2023 om 12:11

Op Instagram van de wijkagent Vijheerenlanden-west lezen we over een bestuurder die niet alleen dronken maar ook hardleers. Het gezegde: "Als de drank is in de man, is de wijsheid in de kan." is hier meer: "Als de drank is in de man, zijn de hersenen ver te zoeken."

Lees zelf wat de wijkagent schrijft: Vanavond kregen we een melding dat handhaving Vijfheerenlanden een mogelijk dronken bestuurder had aangetroffen. Ter plaatse bleek dit inderdaad te kloppen en mocht de man met ons mee. Hij blies op bureau 620 ugl, wat betekent dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Meneer had echt niet gedronken, alleen gisteren, zo beweerde hij vol overtuiging. Met dezelfde overtuiging beloofde hij ook niet meer te gaan rijden toen hij het bureau verliet.

Ons onderbuikgevoel vertelde ons toch iets anders. Terwijl wij met de administratieve afhandeling bezig waren, gingen onze collega's even kijken wat hij ging doen. Je raadt het al, hij stapte in en reed vrolijk verder. Meneer is nogmaals aangehouden, nu voor rijden onder invloed en rijden met een ingevorderd rijbewijs. Iets met een ezel en een steen...

Gorkums Nieuws is het helemaal met de wijkagent eens.


«   »