Vrachtwagen rijdt door vangrail en valt van viaduct

Gepubliceerd op 30 januari 2023 om 09:15

Maandag 30 januari 2023 is er vrachtwagen, die op de A15 bij Gorinchem reed, van de weg geraakt en daarna vanaf een viaduct gestort. Hierbij kwam de vrachtwagen op de Zandkade terecht.  Dit vond plaats rond 08:20 uur.

Door een ongeval met een vrachtwagen is de Zandkade tussen de Wolpherensedijk en Schelluinen een tijdje afgesloten geweest.

Wat een zeer ernstig geval leek, bleek op grote schade na ontzettend mee te vallen. Een personenbusje, dat net onder het viaduct uit kwam, zag plotseling langs zijn voorruit langskomen. De chauffeur van het busje raakte slechts licht gewond. Op de foto kunt u zien dat chauffeur een wonder heeft meegemaakt, 

Voor de chauffeur van de vrachtwagen geldt hetzelfde verhaal. Ook hij kon zelfstandig zij cabine uitkomen met slechts lichte verwondingen. Beide chauffeurs moesten wel even mee naar het ziekenhuis voor een verder onderzoek.

De vrachtauto en bestelauto zijn inmiddels geborgen. De wegen zijn daarmee vrijgegeven en weer begaanbaar voor het verkeer. Politie doet samen met Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) onderzoek naar de oorzaak van de toedracht.

foto's: Max Liet


«   »