Drugsdealer in Leerdam aangehouden na meerdere meldingen

Gepubliceerd op 11 april 2024 om 10:24

Leerdam - Op vrijdag 5 april is een man aangehouden in zijn woning aan de Nieuwstraat in Leerdam. Hij wordt verdacht van de handel in harddrugs. Naar aanleiding van meerdere anonieme meldingen werd een onderzoek gestart op de woning aan de Nieuwstraat. 

Dit leidde tot de aanhouding van de bewoner op vrijdagmiddag 5 april. Daarnaast werd de woning doorzocht. Naast de harddrugs troffen agenten ook verpakkingsmateriaal en voorwerpen om drugs mee te gebruiken aan in de woning. Dit alles is in beslag genomen.

Samen optreden tegen drugshandel

Bewoners kunnen veel last hebben van drugsgebruik en dealen in drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld vaak niet geschuwd. Van dat geweld kunnen ook onschuldige omstanders de dupe worden.

Criminelen die rijk worden door handel in drugs, voelen zich vaak onaantastbaar. Maar dat zijn ze niet. Overheidspartners als politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningbouw en Belastingdienst starten steeds meer onderzoeken om deze zware, ondermijnende criminaliteit aan te pakken. Met deze acties pakt de overheid gezamenlijk ondermijning aan, trekt criminele netwerken uit elkaar en dringt de productie van hennep en synthetische drugs terug. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie en andere partners blijven onderzoeken en interventies uitvoeren.

Meld drugsoverlast

De gemeente en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u drugshandel? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via uw wijkagent. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.