Home » Alarm 112 » A27 dicht door ongeluk bij Hank

A27 dicht door ongeluk bij Hank

Gepubliceerd op 21 juni 2022 om 11:19

Vanwege een ongeluk met eerdere voertuigen is de A27 richting Breda dicht tussen Hank en de Keizersveerbrug. De weg blijft naar verwachting nog enkele uren dicht. Verkeer wordt omgeleid.

Rond 07:00 uur kwamen meerdere voertuigen met elkaar in botsing. Om hulpdiensten de ruimte te bieden, is de weg afgesloten. De politie gaat onderzoek doen naar het ongeluk en de verwachting is dat de afhandeling van het hele incident tot het middaguur duurt. Verkeer wordt vanaf knooppunt Gorinchem omgeleid via de A15, A2 en A59.

Er stond een file van tien kilometer voor het ongeluk. Het ingesloten verkeer dat achter het ongeluk stond, kon het incident voorlopig niet passeren. Er werd een fysieke afzetting gecreëerd, zodat het ingesloten verkeer veilig teruggeleid kon worden. Dat houdt in dat een weg dicht werd gezet door er een speciale voertuigen voor te plaatsen, zodat weggebruikers er niet meer langs konden. Weggebruikers richting Gorinchem moesten ook rekening houden met vertraging. Bij Oosterhout stond een kijkersfile.

Rijkswaterstaat heeft voor de afhandeling van het incident meer tijd nodig dan vooraf gepland. Naar verwachting is de weg om 13:00 uur weer vrij.

Het politieonderzoek naar het ongeluk is nog gaande. Zodra het ongeluk afgerond is, kan begonnen worden met bergings- en herstelwerkzaamheden. Hoe zo'n politieonderzoek in zijn werk gaat en waarom pas daarna begonnen kan worden met andere werkzaamheden, kun je in onderstaande video zien.

video: Rijkswaterstaat


«   »