Chemisch afval gevonden langs de Linge

Dinsdagmorgen, 21 maart, werd langs de Linge een partij gedumpt chemisch afval ontdekt. Het afval lag langs de Zuiderlingedijk. Chemisch afval is gevaarlijk voor het milieu. Hulpdiensten ging ter plaatse.

Lees meer »

Politie zoekt getuigen mishandeling Leerdam

Leerdam - De politie onderzoekt een geweldsincident dat afgelopen week in Leerdam plaatsvond en is daarbij op zoek naar getuigen. Dinsdag 14 maart omstreeks 21.20 uur vond op het dokter Reilinghplein in Leerdam een incident plaats, waarbij een 16-jarige jongen uit West-Betuwe werd mishandeld.

Lees meer »

Winkelpand beschadigd door brandstichting in Gorinchem

In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 maart 2023 is in het centrum van Gorinchem brand uitgebroken. Omstreeks 02.30 uur werd door een groepje jongeren een container en een aantal kartonnen dozen tegen de gevel van een winkel op de Arkelstraat in brand gestoken.

Lees meer »

Brandje onder geparkeerde auto in Gorinchem

De brandweer is donderdagavond 16 maart 2023 met spoed uitgerukt voor een melding van een autobrand op de Karel V laan in Gorinchem. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat onder een geparkeerde auto een brandend flesje lag.

Lees meer »

Helikopter zoekt naar vermiste matroos

De schipper van een aangemeerd schip in het Merwedekanaal te Gorinchem was bij terugkomst aan boord zijn matroos kwijt. De 30-jarige matroos zou aan boord moeten zijn. Zowel woensdag als donderdag was er een uitgebreide zoekactie naar de man.

Lees meer »

Inbraken in de polder

Zaterdagnacht is de polder weer opgeschrikt door twee woninginbraken. Eén in Giessenburg en één poging in Grootammers. Een goed alarm heeft daar de inbraak deels kunnen voorkomen. Dat maakte dat de inbrekers maar heel even binnen hebben kunnen kijken. Hoewel men de stroom in de meterkast had uitgeschakeld functioneerde het alarm gewoon nog.

Lees meer »