Eerste Gorcumse Cultuurnacht

Gepubliceerd op 7 maart 2024 om 08:14

Op de kortste nacht van het jaar, van vrijdag 7 op zaterdag 8 juni, zal de  allereerste Gorcumse Cultuurnacht, georganiseerd worden door Roy Grünewald in samenwerking met de gemeente Gorinchem.

Van 21:00 tot 02:00 uur zal de binnenstad van Gorinchem worden omgetoverd tot een levendig podium voor diverse culturele uitingen, waaronder muziek, dans, theater en beeldende kunst.

Bewoners en bezoekers kunnen genieten van optredens en presentaties op straat, langs terrassen, in verschillende locaties, galeries, ateliers en mogelijk zelfs vanuit marktkramen op een bescheiden kunstmarkt.

De gemeente Gorinchem zal zorgen voor de benodigde kramen, waarbij de gezellige Burgstraat wordt getransformeerd tot een kunstzinnige markt met de reeds drie aanwezige galeries.

Het evenement staat open voor deelname van iedereen die zijn passie voor kunst en cultuur wil delen. Of het nu gaat om verkoop van kunstwerken, demonstraties of workshops, er is ruimte voor diverse bijdragen.

Er is geen specifiek budget beschikbaar gesteld voor de Cultuurnacht maar er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Echter, de organisatie zorgt wel voor de nodige technische faciliteiten om het evenement tot een succes te maken.

Info

Stadsomroeper Roy Grünewald stelde voor om naast de cultuurmaand voor het eerst een Gorcumse cultuurnacht te organiseren. We nodigen daarom de vele (amateur) muziek-, dans-, toneel- en zanggroepen en creatieve cursussen uit om zich nu aan te melden. Laat het ons weten, dan kan Roy Grünewald samen met jullie een bruisend programma samenstellen. 

Van vrijdag 7 op zaterdag 8 juni
21:00-02:00 uur
Meld je aan via: gorincheminspireert@gorinchem.nl