Middeleeuws riddertoernooi op Loevestein

Gepubliceerd op 29 september 2022 om 12:39

Het middeleeuwse riddertoernooi op Loevestein is een weekend vol activiteiten voor jong en oud!  Op 22 en 23 oktober strijden stoere ridders op dappere paarden om de overwinning en verandert de vesting in een Middeleeuws kampement.  

Oktober 1371

De Graaf van Holland heeft Slot Loevestein eindelijk in handen en daarom roept hij een riddertoernooi uit. Van heinde en ver reizen stoere ridders naar het toernooiveld. Dit trekt Middeleeuwse ambachtslieden aan en rond het slot ontstaat zo een groot kampement.

Kijk mee naar de voorbereidingen en demonstraties van de ridders, dans op de klanken van de troubadour, vecht mee in de ridderschool en probeer zelf eens met een handboog te schieten. Dwaal door het kampement en ervaar hoe ze vroeger in de middeleeuwen leefden.

Dan is het tijd voor het hoogtepunt van de dag. Tijdens het spectaculaire steekspel galopperen de ridders op hun paard op elkaar af en proberen ze hun lans op de tegenstander te breken, in de hoop het toernooi te winnen. Kies je favoriete ridder en moedig hem zo hard mogelijk aan!

Programma

Het ochtend- en middagprogramma is hetzelfde om het bezoek beter te verspreiden over de dag. Met je toegangskaartje heb je de hele dag toegang tot het terrein en het kasteel.

10:30  Demonstratie Boogschieten
11:00  Wapendemonstratie te paard
11:30  Ridderschool  4-10 jaar
12:30  Steekspel

14:00  Demonstratie Boogschieten
14:30  Wapendemonstratie te paard
15:00  Ridderschool  4-10 jaar
16:00  Steekspel

archieffoto: GP-buro

Informatie

Meer informatie op de website van Slot Loevestein. Koop online vast je kaartje en gebruik de snel-scan-kassa op de dag zelf. Natuurlijk kun je ook een kaartje aan de poort kopen. Museumkaart en Vestingpas zijn geldig