Culturele Zondag met veiling en nieuwe deelnemer!

Gepubliceerd op 3 oktober 2022 om 10:52

Een nieuw atelier, een tijdelijke pop-up expositie met een veiling en live muziek. Op zondag 9 oktober zetten de musea, galeries, ateliers en de theaters Peeriscoop en Het Zevende Huis hun deuren weer wijd open. Nieuwe deelnemer is edelsmid Anita Gankema van atelier Steampunk Jewelry in de Weessteeg 4. Zij maakt heel bijzondere sieraden.

Muzikant Donna Bastiaans zorgt bij droog weer voor akoestische klanken bij de tentoonstelling over de vestingwerken bij de Kruitmagazijnen. In het Hendrick Hamelmuseum is de vaste collectie te zien over de Gorcumse ontdekker van Korea. Wegens een expositiewissel is in het Gorcums Museum alleen de historische collectie en een deel van de stadscollectie met hedendaagse Gorcumse kunst opgesteld.

In de Botersteeg Passage worden op de laatste dag van de tijdelijke expositie van het werk van de Gorcumse fotograaf Marcel Köppen de foto’s geveild door veilingmeester Roger van Boxtel.

Vanaf Het Zevende Huis loopt een ‘dichterspad’ naar de Stadskamer. Op deze twee locaties staan 6 dichters en 3 muzikanten voor te dragen uit eigen werk. Aanvang vanaf 15 uur en reserveren is gewenst. Ook moet men reserveren voor het theaterconcert van Trio Torno Tango in Peeriscoop. Zij zijn gespecialiseerd in de gezongen, romantische en intieme Argentijnse tango. Aanvang 16 uur, entree € 12,50.

Nu te zien in galeries en ateliers

In de Kruitmagazijnen aan de Dalemwal is de expositie ‘Vestingwerken en vestingrampen’ te zien. Het andere deel is te zien in de nabijgelegen molen De Hoop. Het Stiltecentrum ‘In de toren’ presenteert de expositie van Martin Copier uit Werkendam. Als kijker ervaar je in zijn schilderijen een ander universum. 

Galerie De Burgpoort heeft een zevende kunstenaar binnen het collectief: Jolanda Hulshof. Zij maakt kleurrijke abstracte schilderijen die op de natuur geïnspireerd zijn.

Verderop in de Burgstraat is hobby atelier/galerie ‘Zeven & Twintig’ waar tekenaar en schilder Gerrit Kok eigen werk exposeert samen met dat van Christine de Wijse. In galerie Kunst bij Karel op de Langendijk presenteert Adelien Bakker haar schilderijen. In plateelatelier Painting Blue vindt men beschilderde tegels en borden in de traditionele techniek, maar met een eigentijdse knipoog qua ontwerp. Neem ook een kijkje bij galerie Etiënne van de Nobelen met schilderijen van Corine de Bruijn of de sculpturen van Frits Zillig in de Caponnière.

Snuffel rond voor oude boeken en schoolplaten bij antiquariaat ‘De Juf’ in de Haarstraat. In ‘De Weverij’ van Studio Roodenburg en het atelier voor clavecimbelbouw krijgt u persoonlijke uitleg over die ambachten. Galerie Sterke Kunst is gesloten wegens vakantie en in de Grote Kerk zijn in de wintermaanden geen exposities. Voor uitgebreide informatie van alle activiteiten zie www.culturelezondaggorinchem.nl