Volle zaal bij IFFG Maand van Respect special

Gepubliceerd op 14 november 2022 om 08:52

Woensdagavond 9 november was de grote zaal van VUE Cinema, met 145 bezoekers, bijna geheel gevuld. In het kader van de Maand van Respect toonde het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) i.s.m. de Gemeente Gorinchem de hartverwarmende film Lunana: A Yak in the Classroom.

De avond werd geopend door Gorcums wethouder Eva Dansen. Na afloop vond er een panelgesprek plaats over kansengelijkheid en de uitdagingen in het onderwijs. Dit sloot aan bij de film uit Bhutan, waarin een jonge docent een bijdrage levert aan het onderwijs in het afgelegen bergdorp Lunana. Naast wethouder Dansen namen in het panel plaats Henk de Jong, hij woonde in Bhutan en zette een organisatie op om filmproducties uit dit land te ondersteunen, en Janny Rijks, beleidsmedewerker c.q. adviseur onderwijs bij gemeente Gorinchem. De reacties van de bezoekers op de film uit Bhutan, die ook een Oscarnominatie en meerdere prijzen op internationale filmfestivals won, waren unaniem enthousiast.

Het was de laatste filmspecial van het IFFG in 2022. Zondag 22 januari 2023 trapt het IFFG feestelijk af in Theater Peeriscoop in Gorinchem. Meer info & tickets film Mes Frères et Moi: www.iffg.nl.

Foto’s  Ferry Verheij: Panelleden in gesprek na film Lunana