Nieuwe dominee Grote Kerk Gorinchem

Gepubliceerd op 24 januari 2023 om 09:08

Ingezonden: Heleen Kant

foto: Facebook Bart de Bruin

De Grote Kerk van Gorinchem gaat dominee Bart de Bruin uit Middelburg vragen om dominee van de Grote Kerk te worden. In augustus 2021 heeft het kerkbestuur van de Grote Kerk. Dominee Robert Eisinga op non actief gezet omdat hij ging scheiden van zijn vrouw. 

Eerder raakte Eisinga al in opspraak vanwege zijn duo baan. Naast zijn werk als dominee is Eisinga bestuurder van het bedrijf Horizontas Beheer B.V.  Inmiddels heeft Robert Eisinga zijn werkzaamheden voor Horizontas B.V. weer hervat. Het bedrijf is van Gorinchem verplaatst naar Katwijk aan Zee.

Studievriend

Dominee Bart de Bruin is geen onbekende in Gorinchem. Hij preekt regelmatig in de Grote Kerk. De Bruin is tevens een studievriend van Eisinga. De Bruin heeft op zondag 15  september 2019 als studievriend van Robert Eisinga de installatie dienst verzorgd. Nu Eisinga is vertrokken heeft het kerkbestuur de studievriend van Eisinga gevraagd om naar Gorinchem te komen.

Populair

De Bruin is een populaire dominee. Ook Oud Beijerland en Berschenhoek hebben gevraagd of de Bruin daar wil komen werken als dominee. Wanneer de beslistermijn voor de Grote Kerk vervalt is op dit moment nog onduidelijk.