Topdrukte in Hendrick Hamel Museum

Gepubliceerd op 15 februari 2023 om 09:58

Gorkums Nieuws schreef al over de expositie 'voorheen West" in het Hendrick Hamel Museum. Van het museum zelf kregen wij ook een artikel en dat plaatsen we graag ook op de website. Inmiddels heeft GP-TV ook een film gereed. 

Met ruim 100 bezoekers was het een drukte van belang, afgelopen Culturele Zondag in het Hendrick Hamel Museum. Tot en met 9 april is daar de expositie Voorheen West te zien, over het ‘dorpje’ bij Avelingen, dat in 1995 werd afgebroken.

De expositie kwam tot stand met medewerking van oud bewoners. Twee van hen, Adri Jens- van Dam en Gerard van Brakel, waren zondagmiddag aanwezig voor een rondleiding en om met andere ‘Westerlingen’ herinneringen op te halen. En daar werd héél veel gebruik van gemaakt.

‘De Westkriebels zitten nog overal’ lacht Adri, ‘het voelt nog steeds als één familie. Gerard: ‘Het was een hele andere tijd, iedereen deed wat voor elkaar, maar we haalden natuurlijk ook veel kattenkwaad uit’. En zo gingen de jeugdherinneringen en anekdotes over en weer. Veel van die verhalen zijn in de expositie te zien en te horen in een videopresentatie, met interviews met oud- bewoners. En talloze foto’s, onder meer van fotograaf Marcel Köppen, brengen de tijd van toen - even - terug.

Het museum is gevestigd aan de Kortendijk 67. Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13.00- 17.00 uur.