Osteopaat baby’s en kinderen in MamaCafé

Gepubliceerd op 3 maart 2023 om 12:50

Vrijdag 17 maart van 10:00 tot 12:00 uur bezoekt Anneke van Sas het MamaCafé om met ouders in gesprek te gaan over osteopathie bij baby’s en jonge kinderen. Anneke is een zeer ervaren behandelaar en werkzaam als osteopaat bij Praktijk voor Osteopathie Anneke van Sas met vestigingen in Woudrichem en Gorinchem. Kijk op de website voor meer informatie: https://www.osteopathievansas.nl/.

Osteopathie is een voor Nederlandse begrippen vrij nieuwe, holistische geneeswijze. In de Verenigde Staten wordt deze geneeswijze al tientallen jaren succesvol toegepast. Holisme ziet een klacht als een uiting van onbalans van het lichaam. Niet de symptomen worden behandeld, maar het hele lichaam. Veel mensen hebben baat bij behandeling door een osteopaat. Volwassenen, maar ook steeds meer ouders met baby’s en (jonge) kinderen met acute of chronische lichamelijke klachten vinden hun weg naar een osteopaat. De lijst van klachten waarbij osteopathie kan helpen is groot.

Er is een aantal veelvoorkomende klachten waarmee ouders met hun baby, peuter of kleuter bij een osteopaat terecht kunnen. Zo worden in Annekes praktijk aan het Kazerneplein in Gorinchem baby’s en peuters behandeld met klachten als slaapproblemen, dyslexie, dyscalculie, leerproblemen en concentratieproblemen/ADD/ADHD. Maar ook met klachten als zindelijkheidsproblematiek, obstipatie, buikklachten, buikpijn, heupklachten, rugklachten, scoliose, gewrichtsklachten, oor- en bijholteontstekingen, groeipijn en bijvoorbeeld voorkeursligging/afvlakking van de schedel kun je je wenden tot een osteopaat. Een osteopaat geeft de aanzet om een klacht zelf te laten oplossen. Het lichaam van de patient doet de rest. Dit geldt ook voor een baby; is er een zware of juist (te) snelle bevalling geweest, dan kan een baby daar last van hebben. Er kunnen wervels vast gaan zitten, de darmen kunnen opspelen, maar ook de schedel kan last hebben van de bevalling. Een osteopaat kan er voor zorgen dat alles beter gaat bewegen. Daardoor kan de baby zich herstellen.

Wil je andere ouders ontmoeten, opvoedtips uitwisselen of vriendschappen sluiten? Kom dan samen met je kind naar het MamaCafé! De gastvrouw van de LimonadeBrigade beantwoordt vragen over positief en ontspannen ouderschap. Regelmatig belichten deskundigen interessante onderwerpen en zijn er leuke activiteiten (meedoen is niet verplicht; gewoon komen spelen mag altijd).

Het MamaCafé is elke vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur bij de LimonadeBrigade, gevestigd in de Bibliotheek aan de Groenmarkt 1 te Gorinchem. Toegang is gratis. Koffie, thee en versnaperingen zijn voor eigen rekening. Meer informatie over het programma staat op www.limonadebrigade.nl.